Проблемът с увеличаващия внос на употребявани автомобили трябва да бъде

...
Проблемът с увеличаващия внос на употребявани автомобили трябва да бъде
Коментари Харесай

Министър Нено Димов с важни думи за вноса на коли втора ръка

Проблемът с увеличаващия импорт на използвани коли би трябвало да бъде решен на наднационално равнище. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ Атанас Стоянов във връзка с съвещанието на Съвета за министрите.

По думите му по тази причина три страни внесоха нота в Европейския съвет.

„ Без да съм фундаментален последовател на пазарната стопанска система, смятам, че тя е добър регулиращ инструмент “, уточни министърът.
Той изясни, че доста постоянно се случва западноевропейски градове да не разрешават позволява на избран тип коли - главно дизелови, под избран евростандарт.

„ Това е административен акт, това не е пазарен. Той води до отвращение да имаш тази кола, тъй като не можеш да я използваш в града, което води до понижаване на цената ѝ. Естествената посока на придвижване от запад на изток на подобен вид коли е реалност, само че когато цената бъде изкривена изкуствено, тя би трябвало да бъде по някакъв метод контролирана, написа Блиц. Тук идва ролята на страната и респективно на Европейски Съюз. Не можем да спрем вноса на тези коли, тъй като един от фундаменталните правила на Европейски Съюз е свободното придвижване на артикули. Същевременно когато изкривяваш един пазар, когато създаваш неподходящи услови за едни, би трябвало да понесеш отговорността за тях “, счита Нено Димов.

По думите му тези, които изкривяват пазара, би трябвало да понесат отговорността. На този декор двойният стандарт не трябва да бъде допускан.
" На процедура трите страни внесохме за разглеждане в Европейския съвет нота към Комисията ", добави още министър Димов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР