Проблемът с паркирането в града от ден на ден се

...
Проблемът с паркирането в града от ден на ден се
Коментари Харесай

Паркинг със 120 места пустее в Пловдив, а на метри върлува война за спиране

Проблемът с паркирането в града от ден дневно се задълбочава. Множество коли, малко паркоместа е картина, която се настанява в зони на града, които до неотдавна не са изпитвали даже усложнения с това.
Прочетете още
В същото време има неразбираеми неща, като това, че съществува паркинг със 120 свободни места, който съвсем не се употребява. Общинският паркинг до многофункционална спортна зала „ Колодрума “ има два режима на работа - почасова и месечен абонамент.

Той е с 24/7 видеонаблюдение, както и автоматизирана преграда. На метри от него пък се издигат от ден на ден жилищни мастодонти, а не дребна част от новите комплекси са построени. Там е същинска война за паркиране, като нееднократно TrafficNews е писал за казуса.  От една страна хората очевидно избират да вземат участие в междусъседски войни за паркиране, а от друга да стопират нерегламентирано в прилежащи терени със знак „ неразрешено паркирането ” и да рискуват санкции, вместо да заплащат месечен абонамент. Той е на стойност от 60 лв. на месец, като това е един от най-евтините паркинги в града. Въпреки това – той пустее. 

От Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” и ОКТ имат намерение да сложат бетонни блокове към прилежащите терени, които са зелени площи, с цел да се ограничи паркирането там.  Шефът на първото Оперативна програма Нъшан Деркалестаниан съобщи, че всеки живеещ или работещ в зоната, може да си съобщи абонамент при тях, като изкарването на документите е извънредно елементарно. Самата преграда пък прочита автоматизирано номера и не е належащо да се вадят пропуски – колите се вкарват автоматизирано в системата с първата такса.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР