Проблемът с несъбраните вземания между две фирми не е просто

...
Проблемът с несъбраните вземания между две фирми не е просто
Коментари Харесай

Забавянето на плащанията замразява предлагането на работни места

Проблемът с несъбраните вземания сред две компании не е просто изолиран частен случай, а видяно по-широко – и тематика за забавените заплащания сред търговци, които работят и с други контрагенти, тъй че едно забавено заплащане, води до друго и така нататък В този смисъл забавянето на заплащанията въздейства отрицателно на цялостния стопански цикъл, което води до заледяване на предлагането на работни места.

Данните от годишното проучване на EOS Group " Навици за заплащане в Европа “, извършено в 16 европейски страни през 2017г., сочат, че българските бизнес клиенти още веднъж се подреждат в групата с доста неприятна финансова дисциплинираност. Цели 27% от фактурите, издадени към контрагенти, се заплащат със забавяне или въобще не се погасяват, при приблизително 23% за Европа. Това води след себе си редица последствия, като понижена ликвидност на самата компания, неспособност на компанията да обслужва личните си заеми, загуба на вложители, заледяване на работни места и доста други.

Когато бизнесът употребява услугите на профилирани компании за събиране и ръководство на вземания, каквато е ЕОС Матрикс, ликвидността се връща назад в икономическия цикъл и в това време във компаниите се освобождават запаси, които могат да се концентрират в насърчаване на главната им активност. Например, през 2017г. фирмите за събиране на вземания са съумели да върнат към 9% от оборота на компаниите, като тези средства всекидневно се разпределят за погасяване на лични отговорности, опазване или основаване на нови работни места, разширение на бизнеса, вложения в изследователска и развойна активност и други. В разследване на това се покачва покупателната дарба на популацията, което от своя страна използва от ден на ден артикули и услуги.

Като най-голямата компания в България, профилирана в събиране и ръководство на вземания, ЕОС Матрикс се стреми да съветва потребителите по отношение на другите разновидности, които имат, с цел да се оправят със отговорностите си, тъй че да не изпадат наново в сходна обстановка.

ЕОС Матрикс участва на българския пазар от повече от 15 години и е част от интернационалната финансова група EOS Group, чийто главен фокус е върху събиране и ръководство на вземания. В България компанията работи по интернационално открити положителни практики, ръководейки се от универсални полезности, заложени в обединен етичен кодекс.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР