Проблемът с липсата на аптеки в малките населени места, както

...
Проблемът с липсата на аптеки в малките населени места, както
Коментари Харесай

Държавата даде летящ старт на бизнес с лекарства през вендинг машини

Проблемът с неналичието на аптеки в дребните обитаеми места, както и на денонощни, е от години и хиляди хора са се сблъсквали с него. В последно време се вършат плахи опити за нахлуване на вендинг автомати за продажба на медикаменти от първа нужда. Такива има сложени към този момент към десетина, най-вече в регионални градове като Добрич, Враца, Ловеч, както и в няколко по-малки града, измежду които Дупница, Горна Оряховица и Севлиево.

Сега обаче държавното управление дава летящ старт на новорегистраната компания " Пос Фарма ". Тя съобщи желание да навлезе експресно в този бизнес с нововъведението - " Виртуален фармацевтичен център за контакти с клиенти ". Зелена светлина за реализацията му беше дадена с меморандум за предпочитан капиталов план. Решението беше взето от Министерския съвет в сряда.

Идеята е през вендинг автомати да се продават освен медикаменти без рецепта, само че и такива с рецепта, като това ще става след директна видео връзка с фармацевт, който ще бъде в прът центъра, изясни пред Mediapool Емил Папазян, един от притежателите на компанията.

Амбицията е планът да се осъществя до 3 години, а инвестицията се прави оценка на 20 млн. лева Първа капиталова банка е дала препоръка с подготвеност да финансира плана. Това се споделя в отчета на Министерството на стопанската система, вносител на предлагането в Министерския съвет на капиталовия план, с който Mediapool разполага.

" Това е единствено една от опциите. Обсъждали сме и обсъждаме разнообразни финансови схеми за финансиране, само че каква или какви ще са финансовите интервенции, които ще предприемем в последна сметка към момента е рано да се разяснява. Банково финансиране наподобява минимум привлекателната алтернатива ", разяснява Емил Папазян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР