Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е

...
Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Инфекциозна болница в София е на предела на възможностите си

" Проблемът с леглата стартира да става осезателен. Болницата ни е на лимита на опциите да приема пациенти ", сподели пред БНР доктор Трифон Вълков от в София. Той посочи, че в здравното заведение има единични свободни кревати, които са освободени от пациенти, които всекидневно се изписват, само че доста бързо се запълват - даже в границите на едно дежурство.
По думите на доктор Вълков със заповед на министъра на опазването на здравето може да се усили легловата база, само че кадровият проблем е реалност в цялата страна:
" Доброволците са решение на казуса, въпреки и частично, тъй като умората в екипите е голяма. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, в сравнение с с лекарите. Сестрите са на лимита на опциите си ".
Д-р Трифонов посъветва пациентите със признаци да се свържат с и да се вършат проби единствено на тези, които имат разгърната клиника:
" При позитивен резултат и развити някакви признаци да потърси здравна помощ, без значение от стадия на болестта ".
 80% от медицинския личен състав в болничното заведение във Велики Преслав с оставка поради COVID-19 80% от медицинския личен състав в болничното заведение във Велики Преслав с оставка поради COVID-19
80% от медицинския личен състав на общинската болница във Велики Преслав е с подадена оставка. Причината е разкриване на CОVID поделение в л...
Според доктор Трифон Вълков подхванатите противоепидемични ограничения са задоволителни, в случай че се съблюдават прецизно:
" Не виждам в обществото терзание от повишаването на случите на инфектирани с ковид. Неизпълнението на ограниченията е проблем ", акцентира той.
Опитът в диагностиката и лекуването на медикът дефинира като евентуална причина за успокоението измежду обществото и подценяването на сериозността на болестта.
Д-р Трифонов напомни, че в Инфекциозна болница е основан и Координационният център за систематизиране на пациенти с Covid и показа, че заради това там могат да се видят пациенти във всеки стадии на заболяването и с друго протичане на болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР