Проблемът с Каримански е политически, а с пътищата проблемът си

...
Проблемът с Каримански е политически, а с пътищата проблемът си
Коментари Харесай

Тошко за есемеса до Каримански: Или мутри имат интерес, или някой ползва мутри

Проблемът с Каримански е политически, а с пътищата казусът си е техен. Ние предлагаме решение, което може да се осъществя незабавно, само че те му пречат. Няма да оттеглим кандидатурата на Каримански за началник на Българска народна банка, тъй като това е изнудване. Това е непрофесионален метод, съобщи зам.-председателят на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Ние може да седнем да се изнудваме за всичко. Представете си, че ние ги изнудваме за нещо, тъй като по този начин ни е кеф. Или мутра има интерес и праща смс-и или някой употребява мутри. И в двата разновидността е непоносимо ", сподели той.

Йорданов добави: " Специално с Министерство на регионалното развитие имаме общо решение и това го употребяват за разменна монета да оттеглим Каримански. Това са мои догадки. Да не приказваме, че имаше подмятания, че е разменна монета. Но това е много невисок морал да застрашаваш живота на човек с цената на това какъв да е началник на Българска народна банка ".

" Каримански пред очите на цяла България сподели качествата си на банкер. Бил е съветник в разнообразни европейски финансови институции като ABBL (люксембургската банкова браншова асоциация). Ако не беше той, нямаше да излязат по този начин бюджетите, нямаше и да се състоят.

Разследванията на " Бърт " са доста тенденциозни. Там е разследвано и Каримански е бил очевидец, само че не е бил обвинен. Той няма никаква виновност ", посочи Йорданов.

" От другата страна стои Гюров. Финансовата му експертиза е 5 години като специалист в банка, а последните 13 година не работи във финансови институции. Една година е шеф на голф клуб, през другото време е учител.

Като приказваме за професионализъм, двете кандидатури са несравними. Ние не издигаме политически лица, а издигаме експерти ", добави Йорданов.

Той разяснява и абсурда с пътищата. Припомняме, че парламентарната група на " ИТН " демонстративно напусна пленарната зала на Народното събрание, откакто по предложение на депутата от " Продължаваме промяната " (ПП) Константин Бачийски се одобри да отпадна точката от дневния ред, касаеща Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

" Кирил Петков персонално редактира текста на решението и го даде на Лена Бориславова, която го поправя. Одобриха го съдружните сътрудници, беше импортиран от Политическа партия отпред с Ананиев и по-късно започнаха да играят позорната игра с невлизане в комисиите и блокиране на нещо, което може да убие хора. Всичко е на тяхната съвест. Това е толкоз възмутително, че, тъй като ми е огромна устата, ще кажа нещо, в което има писмен знак " к ", добави Йорданов.

" Министерство на регионалното развитие е пленник и, в случай че нещо стане, виновността не е в министър Караджов, който върви по всички тия рискови места и им дава обещание работа. Като се гласуваше зеления документ, го одобриха с гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Някой от нас излезе ли да каже, че има ново болшинство - не ", сподели той.

" Това, което е препоръчано като решение и застана целия Министерски съвет зад него, не става дума за корупция. В него се взема решение бъдещето на компаниите, свършили работа, нищо че са надвишили правата.

Трябва да им се заплати 50 % от сумата, която им се дължи. Другите 50% няма да се платят.

Сега комисия ревизира всеки контракт. Там където има нарушавания, несъмнено, няма да бъде платено и ще има наказания. Останалата сума ще се заплати съгласно действителната работа.

Тук не приказваме за корупция. Проблемът от неплащането е, че нито една компания не работи ", добави Йорданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР