Проблемът с измирането на пчелите съществува вече години наред. Различните

...
Проблемът с измирането на пчелите съществува вече години наред. Различните
Коментари Харесай

Как в Дания се опитват да спасят пчелите?

Проблемът с измирането на пчелите съществува към този момент години наред. Различните страни подхващат ограничения за преодоляване на тази наклонност.

Вижте по какъв начин в Дания се пробват да решат казуса.

Ребилд, Дания. Общината се състои от няколко градчета, с общо население от към 29 хиляди души. От няколко години тук работи стратегия, чиято цел е привличане на повече пчели и други инсекти.
Торбен Андресен, гражданин на Ребилд: От една страна това е наклонност в обществото - запазване на биоразнообразието и климата. От друга - това в действителност е доста значимо за мен самия.
А самодейностите не са комплицирани, не изискват доста време и старания, а и са по джоба на всички. Изследвания са открили, че прекомерно прецизното поддържане на зелените площи отблъсква насекомите. Ето за какво тук не бързат с косенето на тревата. А когато въпреки всичко тя стане прекомерно висока, не употребяват електрически уреди, а се коси на ръка - с коси.
Мария Рьомерт Гердинг, Датска асоциация за запазване на природата: Проблемът е голям! Броят на опрашителите и дивите инсекти съществено понижава.
Природозащитниците са уверени, че даже дейностите на обособени хора ще спомогнат за запазване и увеличение на популацията на пчелите и останали значими инсекти. В локалните култивиран центрове се вижда увеличение на търсенето на растения, които притеглят жужащите създания и пеперудите. За локалните хора това е идея, само че им разрешава да поддържат връзка пълноценно и да откриват други свои общи ползи.
Катя Петерсен, гражданин на Ребилд: Направихме леха с еко семена и на пчелите доста им харесва. При разцвет идват доста пчели.Хелене Нюберг Томпсън, гражданин на Ребилд: Имаме общи ползи, вършим нещо за запазване на планетата и природата. Така откриваме и други неща, които ни свързват.
А доказателство, че планът е сполучлив са данните от изследване на локална компания, които демонстрира леко увеличение на броя на пчелите в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР