Проблемът с интерконектора е, че има недовършено строителство, не е

...
Проблемът с интерконектора е, че има недовършено строителство, не е
Коментари Харесай

Иван Шишков: Газовата връзка с Гърция не е завършена, поискахме график от строителя

Проблемът с интерконектора е, че има незавършено строителство, не е административен. Това съобщи пред бТВ служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков.

По думите му това, че междусистемната връзка не е приключена, не значи, че няма да бъде приключена и пусната в употреба.

„ Работят 4-5 министерства в съвършен синхрон “, увери Шишков.

Той е изискал от компанията, която построява интерконектора, цялостен график по дни за неговото довеждане докрай, който би трябвало да бъде показан до края на деня.

Министърът е предложил обектът да се раздели на два стадия. Така ще може след завършването на работата, обвързвана с непосредствената употреба и противопожарните ограничения интерконекторът да бъде въведен в употреба след по-малко от два месеца.

„ Иначе още три месеца няма да може да се вкара в употреба “, уточни Шишков.

Той добави,че страната ще направи всичко допустимо, с цел да се ускорят административните процедури.
По отношение на пътното строителство служебният министър разяснява, че няма проблем с договорите, подписани от страната с компаниите, само че има проблем с възлаганията, които надвишават заложеното в договорите.
По думите му, за това не са виновни строителите, а ръководството на ГЕРБ.

Министър Шишков е разпоредил и инспекция във ВиК холдинга поради повишаването на водата.

Той разяснява, че в границите на предходния длъжностен кабинет е открил, че холдингът разполага със средства, които може да се влагат в понижаване на загубите и в мощности за произвеждане на ток, които да оказват помощ да се понижи цената или най-малко да се овладее повдигането й.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР