Проблемът с Гешев не е дали е един или са

...
Проблемът с Гешев не е дали е един или са
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гешев си затвори очите за Пеевски в делото КТБ

Проблемът с Гешев не е дали е един или са двама, а това, че той не подобаващ от позиция на условията на закона за заемането на този пост. Този човек сложи под подозрение върховенството на закона, посочил е готовността си за извършва политически поръчки, затвори си очите за Пеевски в делото „ КТБ “.
Това съобщи Христо Иванов, някогашен министър на правораздаването и водач на " Демократична България " в предаването " Лице в лице " по бТВ.

" Този човек в първото си изявление се ангажира с невероятна политическа тирада и лов на вещици, упрекна политически партии и сили, без да има доказателства за това, по националната телевизия. Това е фундаментално нарушаване на всички етични правила. ", продължи Иванов.

" Призовавам за митинги против опита да бъде конфигуриран Гешев като основен прокурор. Имаме дълготраен проблем с прокуратурата в България, както и да се споделя основният прокурор. Този казуса би трябвало да се реши. ", разгласи той.

По думите му връзката сред избора на Иван Гешев и локалните избори е ясна - тя е качеството на ръководство в страната на всички равнища.

Иванов разяснява и информацията, че на следващия ден Европейската комисия ще разиска и показа мониторинговите отчетите за България и за Румъния по механизма за съдействие и инспекция.

Това, че е доста евентуално да падне мониторингът на България от Европейска комисия за правораздаване и вътрешен ред, не е вест, Юнкер беше поел политически ангажимент да ликвидира наблюдението и виждаме осъществяването на този ангажимент по един много непоследователен метод. С сходна договорка няма да се решат проблемите на България, разяснява още Иванов, във връзка новината, че няма да има повече отчети за България.

Дори и отпадането да го написа в Доклада, той занапред би трябвало да се утвърди Европейския съвет и Европейския парламент. Ще си създадем неприятна политическа услуга, означи още Христо Иванов. По думите му страната ни ще принуди страни като Франция, Холандия, Германия, които постоянно са имали скептично отношение по повод опцията на България да подсигурява върховенството на закона, да се произнесат. " Не виждам по какъв начин ще се произнесат в интерес на страната ни ", съобщи Иванов

Той напомни, че се приготвят нови механизми за още по-сериозни наблюдаване за върховенството на закона, които ще влязат в действие с новата европейска прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. „ Те ще важат за всека страна и тогава България ще получава наказания, а не рекомендации, както досега”, уточни Христо Иванов.

По думите му, има разлика когато Юнкер се произнаса и когато страните-членки се съгласят измежду тях да има троянски кон на корупцията и неразбираемите обвързаности. " Това са напълно разнообразни неща. Пирова ще бъде тази победа ", сподели още той.

Време е България да спре да чака някой да й оправя проблемите извън, а сами да ги решим, сподели още някогашният правосъден министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР