Проблемът с детските градини в София е изключително тежка тема,

...
Проблемът с детските градини в София е изключително тежка тема,
Коментари Харесай

Нова детска градина предлага внимание и индивидуален подход към всяко дете

Проблемът с детските градини в София е извънредно тежка тематика, по която са изписани евентуално тонове мастило. Столичани знаят добре, че постоянно е по-трудно да запишеш хлапето в забавачка, в сравнение с да го одобряват в университет. Райониранията по квартали, дребното места в общинските заведения, работното време и неналичието на баби и дядовци, които да водят и вземат дребните деца на работещите родители, са единствено част от детайлите на комплицираното уравнение.

Затова откриването на всяка една нова детска градина в огромния град е добра вест, още повече когато инвестицията идва от страна на частния бизнес.

" Няма по-смислена инвестиция от образованието ", безапелационен е Симо Хаджиев, който е шеф на Частна детска градина  " Дружба ".



От септември образователното заведение ще действа като пълноценна и съвременна детска градина, в която към този момент ще се одобряват и 3-4 годишни деца.

Сградата е чисто нова - просторна, светла, приветлива и обзаведена с доста усет. 

ЧСУ " Дружба ", детската градина, главното учебно заведение и гимназията към него са ситуирани в столичния квартал " Обеля " покрай метростанция " Обеля ". Освен едноименния квартал новата забавачка е на комфортно място и за живеещите в ж.к. " Надежда " и " Люлин " и други региони в западна София.



" Със сигурност в тези квартали нашата детска градина дава доста улеснения и серия от значими преимущества ", показва Хаджиев и изрежда какво има поради - самостоятелен метод към децата, дребни групи, удължено работно време.

Всичко това в столицата е извънредно значимо. Обикновено в доста от общинските детски градини децата просто са оставени да прекарат времето, в което родителите им са на работа. И прекомерно рядко се намират педагози, които да открият и насърчат гениите на малчуганите от най-ранна детска възраст. 



Хаджиев акцентира, че по-малките групи, които ще са до 16 деца, разрешават да се обърне доста по-голямо внимание на всеки от малчуганите.

" Нашата детска градина ще работи от 8 ч до 19 часа вечерта, което ще облекчи хората, чието работно време не свършва в пет следобяд ", изяснява той.

Другото огромно преимущество е ранното чуждоезиково образование, което е включено в месечната такса за забавачката от 600 лв..

Дори най-малките ще учат британски език, а при предпочитание на родителите има опция и за уроци по немски. И още - ще има клубове по ползи, спортни игри и приложни изкуства. А малко по-големите, 4-5 годишни, за първи път ще могат да се допрян и до разнообразни музикални принадлежности.

През образователната 2019/2020 година децата ще се образоват по програмата " Златно ключе " на издателство " Бит и техника ", която съгласно педагозите на ЧСУ " Дружба " е доста добре уравновесена за дребните деца. 



Освен всичко друго в учебното заведение са изключително горди с това, че готвачът им твори същински кулинарни шедьоври, които като се изключи че са доста вкусни и постоянно пресни, дават отговор на всички условия на здравословното хранене. За децата от детската градина са планувани общо 4 хранения дневно - закуска, обяд и две междинни, като постоянно в менюто има разнородни плодове и зеленчуци.

На разположение на най-малките постоянно има и педагогичен консултант и логопед. А сигурността в целия учебен комплекс " Дружба " е на доста високо равнище - има непрекъснато видеонаблюдение. През цялото време в детската градина има и здравно лице.

" Решихме да създадем детската градина поради родителите на деца, които към този момент учат при нас. Много от тях са удовлетворени от качеството на образованието, което се предлага при нас и биха желали да запишат и по-малките си деца от допустимо най-ранна възраст. Тук в действителност сме като едно семейство, огромните възпитаници са извънредно деликатни и грижовни към най-малките ", изяснява Хаджиев.



А ЧСУ " Дружба ", макар че не е измежду огромните столични учебни заведения има с какво да се похвали. Традиционно  възпитаниците на школото не престават образованието си в влиятелни университети в страната и чужбина, печелят надпревари и медали по британски език и математика на национално и интернационално равнище. В сферата на спорта имат мощни тимове по шахмат, тенис на маса и футбол.

Училището има и личен превоз за децата от 5-6 годишна възраст нагоре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР