Проблемът с бежанците в Европа потъпква демократичните принципи, защото немалко

...
Проблемът с бежанците в Европа потъпква демократичните принципи, защото немалко
Коментари Харесай

Орбан: Въпросът с миграцията потъпква демократичните принципи


Проблемът с бежанците в Европа потъпква демократичните правила, тъй като значително политици отхвърлят да чуят гласа на народа си. Това мнение бе изразено в петък от премиера на Унгария Виктор Орбан, който взе присъединяване в обичайна зимна среща на партията на Германския християнски обществен съюз (ХСС), състояла се в някогашния Сионски манастир в Бавария.

"Изразих мнение, че въпросът за миграцията към този момент е проблем, засягащ демокрацията. Европейците имат ясно предпочитание, можем да кажем, че волята на хората е една - те не желаят да живеят в непрекъснат боязън от тероризъм, желаят сигурност, желаят да защитят границите си", посочи Орбан.

Европейските политици в доста страни "не направиха това, което пожелаха техните хора", продължи той и добави, че е належащо да се вземе решение по отношение на това "противоречие".

Министър-председателят изрази вяра, че "2018 ще бъде годината на възобновяване на волята на народа в Европа" и че ще бъдат признати решения по въпроса за миграцията, които ще бъдат в сходство с желанието на хората.

От своя страна ръководителят на ХСС Хорс Зеехофер разгласи основаването на самодейност за усилване на съдействието сред страните от Централна Европа.

"Това ще включва Унгария. Аз персонално ще разпространявам тази инициатива", увери той.

Миграционната политика, и по-конкретно стягането й, е една от главните спънки по пътя към основаването на коалиция сред консерваторите и социалдемократите на Германия. Предварителните съвещания са планувани за 7 януари. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР