Проблемът с бежанците не трябва да се разглежда единствено като

...
Проблемът с бежанците не трябва да се разглежда единствено като
Коментари Харесай

Турция иска от ЕС и съседите да поемат отговорност за мигрантската тежест

Проблемът с бежанците не би трябвало да се преглежда само като въпрос, който Турция би трябвало да позволи, сподели министърът на защитата на Турция, призовавайки Европейския съюз да прояви сензитивност при шерването на мигрантската тежест, оповестява " Хюриет ".

" Очакваме всички, изключително Европейски Съюз, да поемат отговорност по този въпрос. Опитахме всичко допустимо и продължаваме да го вършим. Правили сме и вършим всевъзможни жертви, финансови и морални ", сподели министърът на защитата Хулуси Акар по време на ревизия на турско-гръцката граница на 29 август.

Турция е приела съвсем 5 милиона бежанци, от които 3,6 милиона са сирийци и в този момент е загрижена за нов приток на бежанци от Афганистан, откакто талибаните поеха контрола в раздраната от войната страна.
Акар желае прилежащите страни и Европейски Съюз да проявят сензитивност при оправянето със обстановката, като акцентира, че казусът не би трябвало да се преглежда единствено като въпрос на Турция. Той дефинира отхвърлянето на мигранти от гръцката военноморска защита като недопустимо.

" Докато вършим огромни жертви, с цел да подсигуряваме сигурността и филантропичните потребности на 5 милиона бежанци в Северна Сирия и 4 милиона в нашата страна, не е допустимо да приемем нечовешките ограничения, подхванати от Гърция против идването на 3-5 души ", изяснява Акар.

" Това е в несъгласие със законите и изобщо с човечеството ", добавя той, призовавайки Гърция да преразгледа ограниченията, които е подхванала против мигрантите.
Турция се стреми да позволи разликите си с Гърция по Егейско море с мирни средства и разговор, само че става обект на непрекъснати провокации и нападателни дейности и изразителност от страна на гръцките политици, сподели Акар.

" Те се държат по този начин, като че ли са единственият притежател на Егейско море и въоръжават всички острови ", споделя министърът и добавя, че гръцките условия са надалеч от действителността и искреността.

" Има Лозански и Парижки контракти, които плануват избрани неща. Някои острови не би трябвало да бъдат въоръжени, те би трябвало да бъдат обезоръжени. Въпреки че те са намерено представени в тези контракти, нашите гръцки съседи поставят всички старания да ги нарушават и дестабилизират обстановката ", съобщи той.
Гръцката политика е алчна и доста рискова, предизвестява Акар. " Историята демонстрира, че те не могат да реализират нищо по този метод. Те би трябвало по-добре да видят това. Искаме те да знаят, че в никакъв случай няма да им позволим да нарушат правата ни ".

Акар също по този начин прикани Гърция да приключи напъните да трансформира двустранните проблеми в проблеми Турция-ЕС и Турция-САЩ.

" Това е неверно. Искаме те да поправят този непозволен ход. Гърция би трябвало да види, че не може да реализира нищо посредством тези експанзионистични политики и провокативни дейности ", а гръцките политици да спрат да бягат след празни фантазии, разяснява турският боен министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР