Проблемът с АГ отделението на болницата в Карлово ще бъде

...
Проблемът с АГ отделението на болницата в Карлово ще бъде
Коментари Харесай

Решават проблема с родилното в Карлово


Проблемът с АГ отделението на болничното заведение в Карлово ще бъде решен, съобщи пред БНР нейният шеф доктор Христо Пелев.

По думите му, той е получил увещание за това след телефонен диалог с шефа на НЗОК доктор Дечо Дечев, само че през днешния ден следва персонална среща с него за удостоверение на това заричане.

Д-р Пелев зяви, че с наличните четирима анестезиолози - един доктор на щата и половина, и други трима на контракт, отделението може да продължи да работи, и по този начин се покрива изисквнето за четирима анестезиолози, което е главен укор на заместник-директора на РЗОК - Пловдив Даниела Николова и съображение за заповедта им за прекъсване на финансирането на отделението, защото сега четиримата анестезиолози не са на щат.

Д-р Пелев добави, че сега няма стандарти за анастезиолози и посъветва РЗОК - Пловдив да се запознае със законодателната документи.

''Ако останем без АГ поделение и се случат единствено две родилки, при налични две коли за спешна помощ, които може да са заети с други незабавни случаи, те няма по какъв начин да бъдат откарани до друга болница ", даде образец доктор Христо Пелев.

"Не желая да нося отговорност за възможен съдбовен случай с родилка ", сподели той и прикани в тази обстановка, вярно да се реши риска.

''Отделението работи и ще работи, до момента в който болничното заведение не получи безапелационна заповед от министъра на опазването на здравето то да затвори'', добави Пелев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР