Проблемът при военното разузнаване е, че се търси конфронтация по

...
Проблемът при военното разузнаване е, че се търси конфронтация по
Коментари Харесай

Ген. Стефан Янев: Във военното разузнавене се търси конфронтация по линия цивилен-военен

Проблемът при военното разузнаване е, че се търси борба по линия цивилен-военен. В последните години имаше доста промени на закона за военното разузнаване. Преди време имаше подобен спор. Имаше и несъгласие на президента Росен Плевнелиев. Отново има спор. Има чувство за обстановка. Защо през последните години не можем да решим този въпрос-цивилен и ли боен? Това сподели ген. Стефан Янев от президентството по БТВ.
Има доза непоследователност. Говорим за проблема военно разузнаване. Защо не приказваме, че такава опция би трябвало да има за военна полиция, ВМА, военна академия и т. н. Ръководителят би трябвало да има характерни качества и да е минал през йерархията на занаята. Военното разузнаване и вид бойно разузнаване и това е един от претекстовете на президента да наложи несъгласие. Типичната военна кариера дава преимущество на военния пред цивилния. За мен е първостепенно, че се накърнява имиджа на чиновниците в тези служби. Има неустановеност от позиция на законодателната процедура-никой не може да има предсказуемост в кариерата си.

Данчо Дяков напуща по персонални аргументи. Мога да кажа положителни неща за него. Той направи не малко за престоя си в НСО. Определени неща бяха тръгнали в положително направление. Не съм го питал персонално какви са персоналните аргументи. Чух, че си е намерил друга работа. Да е жив и здрав. Не мога да разясня думите на един или различен. За мен персоналните аргументи са си персонални. Аз по персонални аргументи също напуснах българската войска.

Аз съм последният, която ще даде оценка на военния министър. |Той се оправя добре и или зле съгласно резултатите. Сделката за самолетите в някаква степен зависи от неговите старания. Там има други водещи сили. Сделката е реалност, парите са преведени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР