Проблемът ни със Северна Македония не е исторически спор, тук

...
Проблемът ни със Северна Македония не е исторически спор, тук
Коментари Харесай

Журналист: Македонското общество се облъчва и манипулира с една гигантска лъжа

Проблемът ни със Северна Македония не е исторически спор, тук става въпрос за закононарушение и имитация на сегашното. В момента се облъчва и се манипулира с една гигантска неистина и оттова идва и езикът на омразата към нас, че ние желаеме да им отнемем идентичността, езика и националността. Абсолютна неистина. Това съобщи пред Би Ти Ви журналистът Любчо Нешков.

„ Няма страна, няма държавно управление, няма народ, който да желае повече от българския Северна Македония да стартира договаряния за влизане в Европейски Съюз. Благодарение на България стартира процесът на завръщане на евроинтеграцията. Кирил Петков се пробва да направи това, което вършат всички български политици от 30 година насам. Няма нищо ново, всякога желаеме да помогнем и спомагаме на най-близката ни съседка да построи същинска самостоятелна страна “, добави той.
свързани новини82737на 15.01.2022
Според вицепрезидента на Атлантическия клуб Елена Поптодорова е значимо да се възвърне статутът и възприемането на България, като отваряща пътища за Европейски Съюз и интеграция на Западните Балкани, а не възпрепятстваща ги.

Експертът по национална сигурност Боян Чуков пък е черноглед по повод резултатите, които ще получим от това посещаване.

„ На Балканите всички нации, в това число и българският, имат доста къса историческа памет, а това не е тетрадка, от която можеш да късаш листове и да започваш да пишеш на бял лист. Трябва да прочетеш всичко, което е било преди него “, добави той.

Според Нешков въпросът с българите в Северна Македония „ не може да бъде сравняван с роми, сърби, бошняци. Какво ще излезе, че българите се появяват в Северна Македония 2022 година? Това са хората, които са оживели от многовековния геноцид, който съществува там. “

А съгласно Поптодорова не може да бъде открадната история, има пердах на тълкования.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР