Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим

...
Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим
Коментари Харесай

Тома Биков: ПП-ДБ ни карат да носим отговорност за техни действия

Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим отговорност за техни дейности, с които нямаме нищо общо ние се разграничаваме от тях. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Ако си мислят, че имаме общо ръководство - не, нямаме. Те ръководят в изпълнителната власт, а Народното събрание е този, който явно ще взима решенията с плаващи болшинства ".

Попитан има ли ерозия в партията след локалните избори, разяснява, че това е мислене само на ПП-ДБ, които " в никакъв случай не виждат в себе си проблем ".

" Ако ПП-ДБ желаят поддръжка от нас, да дойдат възпитано, да я потърсят и да се върнат у дома да си напишат домашното ".

По думите му във всичките бюджети на Асен Василев се дават рекордни капиталови разноски, които най-после не се реализират. Заяви, че ГЕРБ изрично няма да дадат поддръжка за по този начин импортирания Бюджет 2024 и прикани ПП-ДБ да го изтеглят, с цел да го поправят, другояче " ще претърпят оскърбление да не го гласуваме в Народното събрание ".

" Заеми се взимат не с цел да се влага в бъдещето, а с цел да се покриват настоящите разноски. Ние сме като един човек, който е решил да поживее малко и е теглил един бърз заем, само че към този момент идват кредиторите и питат къде са парите ", счита Биков.

Имаме гласоподаватели, които се съмняват във финансистките качества на Асен Василев и няма по какъв начин да го хвалим, сподели още депутатът.

" Моето персонално мнение, е че България би трябвало да има за министър човек финансист, а не маркетолог ".

Биков, който е ръководител на комисията по просвета и медии в Народното събрание, дефинира като цинизъм вписването на културата като стратегически приоритет в Конституцията, до момента в който приходите на дейците в сферата са замразени на минималната работна заплата.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР