Проблемът не е във фалита, защото държавата едва ли ще

...
Проблемът не е във фалита, защото държавата едва ли ще
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС де факто призна, че новият корпус на университета може да не бъде завършен

Проблемът не е във банкрута, тъй като страната надали ще остави най-големия си университет да изпадне в несъстоятелност. Това съобщи ректорът на УНСС Стати Статев, който блесна изключително мощно с Държавна сигурност предишното си по време на митингите против кабинета " Орешарски ". Тогава Статев съобщи на протестиращите студенти, че пречат и даже ги окуражи да емигрират, а след това опита да се оправдае пред " Всяка неделя ".
Според Статев казусът е, че планът за новия корпус на УНСС в действителност няма да може да бъде приключен в авансово избрания период – до началото на юни. А напълно обособен въпрос било какво ще остане в бюджета на университета, с цел да може да се заплащат естествени разноски като заплати и стипендии. Ако ни блокират сметките, няма да може да плащаме нищо, посочи Статев пред Нова телевизия.
Същевременно ректорът на УНСС дефинира като " изплъзване " мнението на финансовото министерство от през вчерашния ден (23 април), тъй като преди 3 години имало ангажимент всяка година страната да дава по 1,5 млн. лв. европейски пари плюс държавно, което годишно прави 2 млн. лв.. Не сме поканени от страна на финансовия министър за разговор, само че споделяме с просветителния министър и се надявам, че казусът ще бъде позволен, акцентира Статев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР