Проблемът не е в това дали ще се съберат или

...
Проблемът не е в това дали ще се съберат или
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: С такова неясно мнозинство много трудно се управлява в такива тежки времена

Проблемът не е в това дали ще се съберат или не 121 гласа, а че с такова неразбираемо болшинство доста мъчно се ръководи в такива тежки времена. Това сподели ръководителят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

По мотив несъстоялите се съвещания с „ Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия той уточни, че процедурата по осъществяване на съвещания е официална и че на етапа на предварителното координиране нито една от двете партии не са изразили отвращение или неспособност да дойдат. „ След това се оказа, че са доста заети. След това се оказа, че не тъй като са заети с бюджета, ами тъй като не си били прецизирали позициите ", разяснява той.

Той счита, че отношението на премиера и държавното управление се е трансформирало радикално от първичното. „ То стана не напълно почтено, а по-късно и намерено враждебно. Специално Кирил Петков, а и други представители на „ Продължаваме промяната " си разрешиха много неуважителни думи по адрес на президента. Точно Кирил Петков да назова Радев „ страхливец ", това е малко несериозно. Президентът също промени отношението си, тъй като държавното управление също не свърши това, което даде обещание да свърши ", съобщи Маринов.

Той назова внушения изказванията за съглашателство сред президента, ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Властта не е баница, която може да се услади. Властта е отговорност. И когато тя се носи както би трябвало, тя има своите последствия ", съобщи Маринов.

Няма решение на Съвета по сигурността за изпъждане на 70 съветски посланик и изказванията на премиера са неистина, безапелационен бе той. Няма решение и на Министерски съвет. Министерство на външните работи не може да вземе това решение независимо, уточни ръководителят на Стратегическия съвет при президента. „ Странното е, че даже министърът на външните работи не е осведомен с информацията всъщност, защото се оказа, че в Министерство на външните работи са пристигнали единствено описи с имена, а не отчет с причини и доказателства ", съобщи Маринов.

Като погрешно и рисковано решение дефинира той акта на експулсиране на дипломатите.

Според него вероятността за нови избори е висока, съдейки по декларациите на политическите партии. Третият мандат по думите му е малко евентуален, в случай че няма поддръжка за първия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР