Проблемът не е в шефовете на затворите. Проблемът е във

...
Проблемът не е в шефовете на затворите. Проблемът е във
Коментари Харесай

Всеки затворник може да избяга, когато пожелае

Проблемът не е в шефовете на пандизите. Проблемът е във висшето професионално и политическо управление. Според мен, тук трябваше да си подаде оставката зам.-министърът на правораздаването, който дава отговор за пандизите, тъй като чиста случайност е, че единствено в този затвор в този момент са избягали пандизчии. Всъщност изискванията са такива, че от всеки един затвор във всеки един миг могат да избягат всички, които пожелаят. Това съобщи в студиото на ФАКТИ някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по сигурността проф. Николай Радулов във връзка двамата въоръжени избягали пандизчии Радослав Колев и Владимир Стефанов.

Според преподавателя в Нов български университет от Нова година насам нещата наподобяват като излезли отвън надзор и оставка би трябвало да подаде и гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

"За множеството бягства е имало предварителна информация и никой не си е мръднал пръста. Това е сигнал, следва работа и на процесуално и на оперативно равнище. Всички, които би трябвало да обезпечават нашето успокоение и да държат тези хора в пандиза са неглижирали отговорностите си ", разяснява Радулов.

Целия диалог гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР