Проблемът не е в ромската група от населението, а в

...
Проблемът не е в ромската група от населението, а в
Коментари Харесай

Експерт за проблемите с ромите: Ножът е опрял до кокъла!

Проблемът не е в ромската група от популацията, а в територията на бедността и мизерията. Няма сериозен метод за намиране на решение на проблемите и това ще докара до тяхното задълбочаване, сподели пред БНР доцент Михаил Иванов - специалист по етническите въпроси. Според него вицепремиерът Красимир Каракачанов, който предложи идея за интеграция на ромите, не е осведомен с казуса:

" Има боязън от нещо, което не разбираш, което виждаш, че е доста мъчно да го решаваш. Между другото ножът е опрял до кокала, в случай че по този начин не престават нещата - ще се задълбочават. Ако желаеме да реализираме тъждество, би трябвало да подхващаме специфични ограничения към избрани групи. Господин Каракачанов и неговият екип просто не са задоволително образовани. Чувствам, че има някакъв прогрес. Вече може би това, което са написали, съставлява една курсова работа - не за двойка, а за три-три и половина, само че те доста неща не знаят, дано да се срещнат ", разяснява той в изявление за предаването “Преди всички “.

Според него има и “експлоатация на казуса, това са територии, които дават евтини гласове. Част от това население е ангажирано и в сивата стопанска система “. Доц. Иванов разяснява и вероятността казусът да няма действително решение поради интереса, който има от него: “Това значи, че нас цялостен живот ще ни ръководят мутри и олигарси, които ще експлоатират тези хора, с цел да могат да се държат на власт ".

По думите му в продължение на години наред не се подхожда съществено към този комплекс от проблеми - " натрупа се един доста деструктивен капацитет в тези територии. Става дума за една огромна група от младежи в трудоспособна възраст, които обаче са тотално необразовани и неподготвени за живота ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР