Проблемът не е в контрола а в начина, по който

...
Проблемът не е в контрола а в начина, по който
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: ТЕЛК-овете не трябва да са в болниците

Проблемът не е в контрола а в метода, по който е построена здравната експертиза у нас. ТЕЛК би трябвало да бъде закрит.Това сподели доктор Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето, в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"ТЕЛК-овете не би трябвало да са в лечебните заведения ", добави той.

"Пенсията за неработоспособност е обезщетение за застрахователен риск. Ние сме задължени всеки месец върху нашите приходи осигуровка, която покрива и риска да изпаднем в положение на трайна нетрудоспособност. И когато изпаднем в такова положение, Национален осигурителен институт изплаща пенсия за неработоспособност ", обясни Кацаров.

Васил Долапчиев, ръководител на Съюз на слепите добави, че системата на ТЕЛК се нуждае от дълбока промяна. „ Дебатът по тази промяна стартира през 2003 година Този път здравното министерство има огромна упоритост тя да се случи. Смятам, че в границите на тази или идната година огромните измененията ще са факт “.

Хората с увреждания страдат от неправилното систематизиране на привилегии, разяснява той. По думите му преди всичко би трябвало да се създаде системата за електронни картони на хората с увреждания.

„ Министър Ананиев направи дребни и плахи стъпки в вярната посока “, призна Кацаров. Той, обаче добави, че възнагражденията за лекарите от ТЕЛК са обидно ниски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР