Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а

...
Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а
Коментари Харесай

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Проблемът не е в бруталните офанзиви към президента, а в ръководството на страната, контрола и потреблението на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна страна. Toва съобщи президентът Румен Радев пред публицисти във връзка с излезлите СРС-та свързани с него.

Според президента всичко това рефлектира върху правововата страна, върху устоите на демокрацията и върху правата на елементарния български жител.

Радев е на мнение, че най-важният въпрос е връзката премиер-главен прокурор.

Той посочи още, че реализирането на СРС-тата е от ДАНС, а тя е директно подчинена на Министерски съвет и на премиера. В тази връзка той запита дали министър председателят знае, че неговите подчинени подслушват и създават президента и то в жестоко нарушаване на закона.

Ако не е го е знаел тогава значи, че имаме за министър председател човек, който не е кадърен да ръководи тези значими служби, добави Радев.

По думите му прокуратурата бързала да развее СРС-тата в общественото пространство в нарушаване на закона, очевидно в нечий интерес.

Премиерът последователно си присвои правото всяка сряда да привиква основния прокурор и ръководителя на ДАНС. И около това преборване на контрабандата, дали не се преборват и неуместните. Само запитвам, това са значими въпроси, съобщи още президентът.

Според него по-голям бил въпросът за какво тези служби, които са толкоз бдителни във връзка с президента, са проспали водната рецесия, боклуците, публичните поръчки с нарушаване, срутва на комерсиалния указател, хакерските офанзиви в Национална агенция за приходите и хазарта.

Проспаха това, че плащаме самолети от четвърто потомство по-скъпо от самолети от пето потомство, акцентира Румен Радев.

Той сложи и въпроса за какво Иван Гешев вижда престъпност и корупция на всички места другаде, само че не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. Според него основният прокурор не вижда очевадното.

Във всяка една страна хранителната среда за корупцията, е там, където се разпределя бюджетът, съобщи президентът.

По думите му в последно време нямало публични поръчки, а се харчели милиарди.

Президентът очаквал от основният прокурор да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на проверяващата публицистика, която дава съществени мотиви за самосезиране.

Ако желаеме да имаме машинно гласоподаване, публичната поръчка за закупуването би трябвало да бъде в този момент. Това е деяние в вярната посока, разяснява президентът и решението на държавното управление от тази заран. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР