Проблемът не е само в намаляването на населението, а в

...
Проблемът не е само в намаляването на населението, а в
Коментари Харесай

Същинският проблем в здравеопазването - лекарите предпочитат кабинетите пред болниците

" Проблемът не е единствено в намаляването на популацията, а в неналичието на лекари. Не може да има трима лекари в АГ отделението, а 10 в кабинетите. Защо лекарите избират да са в кабинетите, а не в лечебните заведения? " Този въпрос зададе някогашният министър на опазването на здравето Мими Виткова в коментар за митингите на медицинските служащи в лечебните заведения във Враца и Видин. 
Според Стойчо Кацаров създалата се обстановка е проблем на районната политика, който не може да бъде решен с инструментите на здравната политика . По думите му допустимо решение на казуса би могло да бъде прехвърлянето на собствеността на лечебните заведения на общините. Той предложи и да се дават спомагателни средства на нуждаещите се лечебни заведения. 
Радослав Гайдарски подлага на критика концепцията за прехвърлянето на лечебните заведения на общините, защото " те са по-зле финансово. "
Мими Виткова добави, че няма кой различен да реши този проблем с изключение на страна и напомни и че лечебни заведения в други градове, като Силистра, Добрич и Стара Загора, която е работещ район, имат сходни проблеми. 
" Държавата е абдикирала, тъй като нароихме частни лечебни заведения и фрагментите се пръснаха на всички места . Някои чиновници в лечебните заведения получават повече от лекарите. ", сподели още тя в изявление за bTV.
Виткова напомни, че тежкоболните хора не са в кабинетите. 
" Днес се разбра, че конкуренцията в опазването на здравето е пари, пари и нищо друго ", разяснява още Виткова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР