Проблемът не е само български. От една година всички трапнсплантационни

...
Проблемът не е само български. От една година всички трапнсплантационни
Коментари Харесай

Кирил Ананиев към нуждаещите се от белодробна трансплантация: Няма да ви оставим

Проблемът не е единствено български. От една година всички трапнсплантационни центрове отхвърлят да правят трансплантации на пациенти от България и други европейски страни, поради неналичието на трупни донори и медицински сестри. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в ефира на БТВ.

"Наредбата ще стане факт след броени дни. Няма да оставим хората сами да си търсят къде да си вършат трансплантации. Нещата ще бъдат тъкмо регламентирани ", увери здравният министър. „ Няма да е елементарно, само че ние няма да се откажем. Най-важната ни задача е да се грижим за живота на хората “, добави той.

По мотив обвиняванията, че се прави национална стратегия, която не е финансово обвързана, министър Ананиев посочи, че пари са планувани.

„ За страдание спирането с виенската болница е станало преди да стана министър. Правихме доста опити да възстановим доверието, само че досега смяна няма. Въпреки това намерихме опция да се прави трансплантация на най-нуждаещите се в чужбина “, разяснява Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР