Проблемът на София не е презастрояването, както твърдят Мая Манолова

...
Проблемът на София не е презастрояването, както твърдят Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова и Никола Вапцаров правят манипулации с презастрояването в София

Проблемът на София не е презастрояването, както настояват Мая Манолова и Никола Вапцаров. Тя не стана кмет, а Вапцаров към този момент не е общински консултант. Зад сходни изказвания прозира и един различен доста огромен проблем – опитите им да заблуждават обществеността.

Средната компактност на популацията на град София е почти 1000 поданици на кв. км. Простата математика демонстрира, че това подрежда столицата ни измежду градовете с ниска компактност на популацията в Европа., Например Атина е с 19 000 поданици на кв. км, Париж – 20 000 поданици на кв. км, Барселона – 15 000 кв. км и така нататък

Всички развити столици в Европа, които са комфортни и мечтани за живеене градове, са в пъти по-гъсто обитаеми от София. Тоест, всяко изказване, че София е презастроена е манипулитвно и не съдържащо никаква фактология.

И обществото явно се е поддало на тази операция, защото една неистина повторена 100 пъти се трансформира в „ истина “ и в случай че попитате жителите дали София е презастроена – най-вероятно ще отговорят позитивно.

Манипулативното изказване, че столицата ни е презастроена е нужен прахуляк в очите на обществото, просто тъй като няма решение на същинските проблеми на града – мръсният въздух и неналичието на паркинги.

Почти няма улици и междублокови пространства в София, които да не са задръстени от коли – няма обезпечени нужните паркоместа за жителите и гостите на града и това основава чувство за презаселеност, а това поддържа неистинните заключения за презастрояване.

Но чувството за презастрояване няма нищо общо с обстоятелствата, които демонстрират, че София не е гъстонаселен град – просто няма подобаваща инфраструкутра и публични паркинги. Проучване на маркетинговата организация „ Ноема “ от октомври 2019 демонстрира същото. Най-големият проблем на София е неналичието на паркоместа.

Манипулация в най-чист тип и остарял способ за отклонение на вниманието от същинските проблеми! Затова е добре да напомним, че няма столица в света без съответна инфраструктура от паркинги. Време е управниците на столицата да спрат да слушат Мая Манолова и Никола Вапцаров, на които хората не се довериха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР