Проблемът на фалшивите ТЕЛК и фалшивите болнични не е в

...
Проблемът на фалшивите ТЕЛК и фалшивите болнични не е в
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Очевидно някой има интерес да няма електронна здравна карта

Проблемът на подправените ТЕЛК и подправените болнични не е в обществената система, те се издават от здравната система, от медицинските експерти. Ако желаеме да се преборят с тези недостатъци и пробойни, би трябвало да приказваме за електронна здравна карта, електронни документи. Очевидно някой има интерес това да не се случва.
Това сподели пред Българска национална телевизия Ивайло Калфин, някогашен министър на труда и обществената политика, който категорично уточни, че за тези проблеми не е отговорен министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който подаде оставка. По думите му, Деница Сачева, която от през вчерашния ден зае поста, ще има доста компликации в работата си.

Относно схемата за източване на Национален осигурителен институт посредством подправени документи за пенсиониране, Калфин разяснява, че това е допустимо защото става дума за досиета преди 1997 година, когато в Национален осигурителен институт не е имало електронен списък.

" Национален осигурителен институт има електронна осведомителна система от 1997 година Преди това архивите са в папки, документи и в трудовите книжки на хората. Когато изчезнат документи, остават единствено трудовите книжки и по тази причина е допустима тази машинация. В случая става въпрос за стаж, Национален осигурителен институт няма метод да реши дали едни документи са правилни или не, в случай че са преди 1997 година Проблемът се е появил, когато са изнесени тези досиета от Национален осигурителен институт. ", изясни Калфин.

Според него, проблемите с подправени документи не би трябвало да се търсят в обществената система.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР