Проблемът е от много години, тъй като сградата е строена

...
Проблемът е от много години, тъй като сградата е строена
Коментари Харесай

ДКЦ-2 в Аспарухово в опасност от затваряне след 20 дни

" Проблемът е от доста години, защото постройката е строена през 1968 година. От РЗИ-Варна издаваха неведнъж наставления. Тази година извършихме един огромен ремонт на покрива за 151 000 лева

Последното наставление е за огромната сума от 650 000 лева, по тази причина съм се обърнал към Общинския съвет. Съветниците обърнаха огромно внимание, желаят от мен да показва работен проект какво да се свърши поетапно- тази година, следващата година и така нататък, и какъв ще бъде резултата от това.

По думите му, предписанието обгръща цялата постройка - стаи, дограми, подови настилки, коридори и още много неща. Аз до момента съм дал 2022 -2023 година над 160 000 лева средства от ДКЦ-то, изключително когато беше Ковид епидемията имаше огромна опция и съм ремонтирал обособени кабинети. Също по този начин съм извършил по всички условия на НЗОК за нови компютърни конфигурации, общо към 160 000 лева, което е непостижима сума огромна за ДКЦ-то.

Затова чакаме поддръжка от Общинския съвет. ", сподели тази заран шефът на ДКЦ-2 " Св. Иван Рилски " във Варна пред.

Д-р Цветков добави още, че шефът на РЗИ-Варна е склонен да отсрочи затварянето на ДКЦ-то, в случай че му се показа работен проект. Той разясни, че не може да бъде показан подобен, до момента в който локалния парламент не вземе решение. По негови догатки, съвета ще се задейства и решение ще бъде взето.

Управителят на ДКЦ-2 " Св. Иван Рилски " в Аспарухово акцентира, че е показал проект за ремонт на първия етаж на постройката и следва да се вземе решение за останалите три етажа в новия бюджет на община Варна.  По думите му, това би трябвало да е задоволително, с цел да се удължи срокът на предписанието. Гаранции за това може да бъде единствено решение на локалния парламент.

Председателят на ПК " Здравеопазване " към общинския съвет проф. Анелия Клисарова съобщи, че общината не е абдикирала, само че трябвало да бъде ясно, каква ще е активността на това ДКЦ-то, какви кабинети ще бъдат разкрити и коя активност да се усъвършенства. Проф. Клисарова разяснява още, че " в случай че би трябвало да се разкрият още ортопедични, кардиологични кабинети, или ще развием физиотерапията, каквато в Аспарухово няма ". Според нея не може да се влага в една бездънна яма.

Д-р Цветков бе безапелационен, че Физиотерапия в ДКЦ-2 има и тя работи доста добре. През м. март 2023 година физиотерапевтичните кабинети са посетили 106 пациенти, през април 83 и през м. май -82 души.



Работен проект е изработен, като са упоменати другите стадии, какви ще са изгодите от обновяването въз основата. Д-р Цветков приключи с това, че в ДКЦ-2 в Аспарухово се обитават общопрактикуващи лекари чартърен, експерти, медицински сестри, манипулацционна, рентгеново поделение, лаборатория и се надява, че локалния парламент няма да остави ДКЦ-то да бъде затрворено.

ДКЦ -2 в Аспарухово обслужва огромна част от жителите на региона. То е единственото общинско такова на територията на най-южния регион на Варна в него се лекуват жителите и на околките селищни формирания - Боровец, Прибой, Зеленика, кв. Галата, и други



Аспаруховци няма да позволен ДКЦ-то да бъде затворено и ще се борят то да бъде ремонтирано и реновирано с цел да могат жителите на Аспарухово да има къде да отидат на доктор или физиотерапия, без да се постанова да гонят рейсове, с цел да се лекуват, гласят мнения в обществената мрежа.

Сградата, в която се обитава ДКЦ-2 е някогашната поликлиника. Тя е на 4 етажа, базата е доста добре устроена - с необятни коридори, с огромно предверие, асансьори,рентгеново поделение със съблекални, устойчиво стълбище, санитарни възли на всеки етаж. Това, което е нужно единствено, с цел да дава отговор то на санитарно-хигиенните правила е ремонт, който единствено да обнови базата, която е много комфортна за пациентите на ДКЦ-то.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР