Проблемът е, че в последните години се градят повече червени

...
Проблемът е, че в последните години се градят повече червени
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Ние няма да сме тези, които ще вкараме "Възраждане" във властта

Проблемът е, че в последните години се градят повече " червени линии " и " червени стени ", в сравнение с да се мисли какво може да се свърши. В момента не каним за държавно управление, а на диалози по съществени тематики, с цел да забележим дали ще намерим общи точки. Ако ги намерим - тогава може да се приказва за съответни политики, които да излъчат и държавно управление. Това сподели за Bulgaria ON AIR Христо Гаджев от ГЕРБ.

" Те са тези, които поддържат връзка с останалите. Казаха, че ще стартират диалози след сформирането на Народното събрание. Все още не съм чул някой публично да е отказал диалог. Най-важното за нас е да има формирано постоянно държавно управление, което да преведе страната през зимата и да излезем от рецесиите, в които ни вкара предходното държавно управление. Трябва да намерим излаз от тази задънена улица, а в случай че не стартираме да си приказваме за това, което ни сплотява - нищо няма да свършим ", добави Гаджев.

" Диалогът в последните 3 събрания беше загубен, беше сменен от крещене, обвинявания и никакво почитание сред ръководещи и съпротива. В края на предишното Народно заседание някои от водачите осъзнаха тази неточност. А държавното управление единствено се смъкна. Нито едно държавно управление в историята на света няма по какъв начин да падне от избор на опозицията, тъй като болшинството поддържа държавното управление. Нямаше да има държавно управление, в случай че Има Такъв Народ не беше част от него. Дори министрите от " ИТН ", които подадоха оставка, не съумяха да бъдат свалени ", счита Христо Гаджев.

" Ние няма да сме тези, които ще вкараме " Възраждане " във властта. Ако " Продължаваме промяната " желаят да го създадат - дано го създадат. Все още не сме коментирали кой ще е ръководител на нашата парламентарна група, само че допускам, че ще продължи да бъде госпожа Атанасова. А ръководителят на Народното събрание би трябвало да е от най-голямата парламентарна група - ГЕРБ. Но даже и да не се избере ръководител, до избирането той още веднъж ще е от ГЕРБ, тъй като Вежди Рашидов е най-възрастният ", добави Христо Гаджев.

Гаджев е на мнение, че позициите на " Продължаваме промяната " са неразбираеми, изключително по тематиката за войната в Украйна.

" Едно приказват, само че друго вършат. Те взеха решение да се измият с Българска социалистическа партия. А за нас втори и трети мандат не седят на дневен ред. Нашата първа задача е да забележим какво може да създадем, даже за най-елементарния закон би трябвало болшинство ", безапелационен е Христо Гаджев.

Гаджев акцентира, че който обрече хората на тежка зима, ще е отговорен пред тях: " Ще би трябвало да понесе отговорността си, тъй като постоянно държавно управление е единственото, което може да организира политики през зимата, с цел да омекоти рецесиите. Ние към този момент направихме няколко компромиса. Подадохме и сигнали за пазаруване на гласове. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР