Проблема с болничните е многото измами. Където и да преместим

...
Проблема с болничните е многото измами. Където и да преместим
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Преместването на плащането на болничните е местене на въздуха

Проблема с болничните е многото измами. Където и да преместим заплащането това не понижава злоупотребите. Прави се нещо, което няма смисъл, размества се въздуха за сметка на хората.
Това съобщи пред бТВ някогашният обществен министър Ивайло Калфин.

Проблемът с подправените болнични би трябвало да се адресира като подобен, а не да се чуди страната къде да мести заплащанията. В момента това се прави, с цел да се угоди на един от съдружните сътрудници, само че не е решение. Това е политика в кафенето.

Не мисля, че казусът е обвързван с това дали са високи или ниски сумите, а по какъв начин да се понижат злоупотребите.

Ако детето е болно на майка му ще й дадат болнични, само че в случай че тя се разболее няма. Едно безумно решение води след себе си ред други проблеми. Ако хората си вземат болнични с цел да вървят на отмора или да си берат реколтата ще продължат да го вършат и 20 лв. няма да ги спре.

В Западна Европа хората получават доста по-високи грижи за здравето им, в сравнение с у нас, поради това сравнението не е реалистично.

Наименованието втора пенсия е подвеждащо. Пенсията идва от два източника и от това зависи дали ще е по-висока или по-ниска. Преди 20 години е заложен този модел.

В солидарния модел, който е в Национален осигурителен институт има разнообразни пера, а във фондовете са персонални средства.

Когато се пенсионира човек отива в Национален осигурителен институт, където му пресмятат пенсията. Годините и сумите с които се е осигурявал в частен фонд се изваждат от тази сума и следва да се получат от фонда. Въпросът е дели те са задоволително с цел да добавят пенсията му. Сегашното предложение на МТСП не взема решение казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР