Пробивът в системата за случайно разпределение на делата е огромна

...
Пробивът в системата за случайно разпределение на делата е огромна
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Голяма част от търговските дела на СГС са манипулирани

Пробивът в системата за инцидентно систематизиране на делата е голяма заплаха. Това е като навлизане на ковид в правосъдната система. Системата е уязвима на вътрешни и външни въздействия. Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. в предаването "Офанзива " по Канал 3.

„ Надявам се умисълът да се разкрие и потвърди “, разяснява той и напомни, че е предупреждавал за сходна заплаха, а точно за процеса джуркане.

Гешев за манипулирането на системата за систематизиране на делата: Потресен съм! Това е ковид в правосъдната система

„ Аз приканих да се ревизира уязвимостта на системата. В отчета се съдържаха данни за големия безпорядък, който е бил през 2014-2015 година във връзка с настоящата тогава система. В него се търсеше отговор дали се подсигурява правилото на инцидентното систематизиране на делата и по какъв начин да се премине към единна система на съдилищата “, разясни правосъдният министър.

Той разкри, че и в този момент не се ползват единни правила. „ Имаше данни, че някогашният правосъден министър Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския като министър е споделил: "Като нямате сървър, аз ще ви намеря " и "Ела в храма, с цел да видиш по какъв начин работи тази прелестна система ", сподели Кирилов.

Той не скри огорчението си, че тогава се е разиграл един неподобаващ спектакъл, само че въпреки и постепенно истината имала късмет да се прояви. Министърът на правораздаването сподели документи, в които съгласно него са уязвимостите на системата. По думите му дотолкоз системата е манипулирана, че проникналият може да си измисли съд и арбитър, които не съществуват.

„ Системата е дотам неглижирала сигурността, че нейният смисъл е изгубен в едно хартиено копие. Това е било комфортно. Нямам съмнения, а имам сигнали за всичко това “, разкри той.

Проверка е посочила, че огромна част от комерсиалните каузи на Софийски градски съд са манипулирани. „ Твърди се, че в случай че търговците не минат през избрана адвокатска фирма на някогашен ръководител на Софийски градски съд, делото им няма да бъде извоювано. Така се приказва “, сподели още министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР