Пробив в преговорите между Сеул и Пхенян. Северна Корея ще

...
Пробив в преговорите между Сеул и Пхенян. Северна Корея ще
Коментари Харесай

Северна Корея ще изпрати делегация на зимната Олимпиада

Пробив в договарянията сред Сеул и Пхенян. Северна Корея ще взе участие на зимната Олимпиада идващия месец в Пьончан. Това беше реализирано на договарянията сред двете страни през днешния ден. Ще успее ли спортната дипломация да понижи напрежението на Корейския полуостров...

 © Българска телеграфна агенция
За първи път от две години делегации от Северна и Южна Корея сядат на масата на договарянията. Разговорите се организират в демилитаризираната зона.

Начело на северкорейската делегация е Ри Сон-гвон. Той е доближен на военния министър на Северна Корея и е ръководител на Комитета за спокойно обединяване.

Ри Сон-гвон, ръководител на Комитета за спокойно обединяване, Северна Корея: Срещата ще мине безпрепятствено.
Ри Сон-гвон отхвърли да прави изказвания. Новината оповестиха южкорейските представители на договарянията. Пхенян се е съгласил да изпрати делегация на Зимната Олимпиада, която ще включва спортисти, високопоставени лица танцьори, музиканти и демонстрационен тим по таекундо.

Чун Хае-сун, зам. министър на обединяването, Южна Корея: Ние предложихме среща с посредничеството на Червения кръст, на която да бъде разисквано събирането на разграничени фамилии по време на Лунната нова година.
Сеул предлага също среща сред представители на въоръжените сили на двете страни за понижаване на напрежението на полуострова. Какво ще бъде контрактувано на първия кръг от договарянията - ще стане ясно до часове. Двете делегации се върнаха на лични територии за обяд. Но по-късно договарянията ще бъдат възобновени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР