Пробив в битката срещу COVID-19. Европейската агенция по лекарствата даде

...
Пробив в битката срещу COVID-19. Европейската агенция по лекарствата даде
Коментари Харесай

Ще забравим ли за COVID-19? Две нови лекарства с пробив в битката срещу пандемията

Пробив в борбата против COVID-19. Европейската организация по медикаментите даде предварителна рекомендация за потреблението в Европейския съюз на характерна противовирусна терапия. Медикаментът, създаден от " Мерк ", е под формата на таблетки и може да се употребява за лекуване на възрастни, които са с нараснал риск от тежко развиване на Ковид. Освен това, още една нова молекула против вируса чака утвърждение от европейския и американския регулатор.

Категорично, към този момент има съображение да се надяваме за лек против вируса. Когато схванеш, че единият медикамент понижава с 50% риска от тежко боледуване и хоспитализация, а вторият с 89% - това е пробив. И двете медикаменти, които чакат утвърждение, са под формата на таблетки, т.е. стават за домашно лекуване в първите дни на инфекцията. С тези лекарства и имунизациите, може да се надяваме, че идната година ще забравим какво е зараза.

Но медикаментите надалеч няма да обезсмислят имунизациите. Точно противоположното. Няма висурна зараза, която може да се спре без ваксини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР