Пробите за коронавирус на 7 от общо 8 човека, настанени

...
Пробите за коронавирус на 7 от общо 8 човека, настанени
Коментари Харесай

Отрицателни за коронавирус са пробите на още 7 човека, настанени с оплаквания в Инфекциозна клиника във Варна

 Пробите за ковид на 7 от общо 8 индивида, настанени в Инфекциозна клиника Варна след завръщане от Италия с недоволства, са негативни. Това заяви за Varna24.bg шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова.

Върната за още един разбор е тестът на последния, 8-ми пациент, посочи специалиста.

" Това е направено за по-голяма сигурност при подозрения, че има пропуски в проучванията и се е случвало и различен път ", разяснява доктор Михайлова.   

Припомняме, че от 2 февруари до момента, 16 индивида, завърнали се от рискови региони на света, където към този момент болестта с ковид е установена, са били приети в болница в Инфекциозна клиника във Варна с недоволства след идването си. Така общо броят на пациентите с негативни проби е 15. Всички те са в положително общо положение към този момент, някои са по домовете си, а други следва да бъдат изписани.

Всички обаче ще съблюдават длед изписването си и спомагателна 14-дневна домашна карантина, посочи още доктор Михайлова. 

Както през вчерашния ден стана ясно, капацитетът на Инфекциозна клиника е 52 места, които работят по здравна каса, а все още в здравното звено има 33 кревати. Всички пациенти, за които има подозрения за болест се настаняват точно там, защото има респираторни апарати. До дни се чака да проработи и новата съвременна лаборатория, която ще бъде открита в отделението по вирусология към УМБАЛ " Св. Марина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР