Пробите за алкохол и дрога са отрицателниШофьор на 18 години

...
Пробите за алкохол и дрога са отрицателниШофьор на 18 години
Коментари Харесай

Кървав дрифт в центъра на Петрич

Пробите за алкохол и дрога са негативни

Шофьор на 18 години загуби надзор над колата си, качи се на тротоар и опустоши трима младежи. Момче и момиче са тежко ранени в болница с заплаха за живота, друго момиче е с по-леки пострадвания.
 09-01b  09-01c  09-01a  09-01-sus-zamazan-nomer
Трагедията се е разиграла в центъра на Петрич към среднощ в сряда против четвъртък. Двете девойки на 15 и 16 години и 17-годишният брат на едното от тях чакали транспорт да се приберат у дома в близкото село Първомай. Завалял дъжд и те се подслонили под навеса на заведението “Катмите ” на улица “Цар Борис III ”. Внезапно около тях профучал сребрист “Опел Астра ” и се завъртял със свирене гуми. Поднесъл по мокрия асфалт и връхлетял младежите.

При удара бил откъснат крайници на момчето, едното момиче също имало тежка рана на крайници. Те били признати в реанимация. Сестрата на потърпевшия била с контузия в коремната област и лекарите я освободили за домашно лекуване.

Мълвата за злополуката бързо обиколила Петрич и през нощта хора ходили да дават кръв за ранените. Според локални уеб сайтове злополуката била резултат от постоянни дрифтове, които младежи нощем си устройвали по централната улица “Цар Борис III ”. От полицията обаче споделиха, че към този момент не могат да потвърдят изрично тази версия. Тя бе отречена и от един от шефовете на КАТ в София Росен Рапчев, съгласно който все още е потвърдено единствено, че неопитния водач е карал по мократа настилка.

Зад кормилото колата е бил Георги Попстоянов, който взел брошура преди 2 месеца и се хвалел доста със своя “Опел ” във фейсбук. Младежът е тестван за алкохол и опиатите и пробите са негативни.

Петричани описват


Таткото е някогашен служител на реда


Георги е наследник на някогашния началник на “Икономическа полиция ” Пламен Попстоянов. През 90-те години Попстоянов-баща напуща Министерство на вътрешните работи и взе участие в приватизацията на консервния комбинат “Петричка праскова ”. Предприятието затъва в задължения и е отнето от Агенцията за държавни вземания, а по-късно продадено на гръцки предприемач. Таткото е бил и партиен деятел – взел участие в локалните управления на десни обединения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР