Пробитата цистерна от инцдента в Хитрино не е била годна

...
Пробитата цистерна от инцдента в Хитрино не е била годна
Коментари Харесай

Пробитата цистерна в Хитрино не е била годна за експлоатация

Пробитата цистерна от инцдента в Хитрино не е била годна за употреба. Това е мнението на специалисти, което бе показано по време на следващото съвещание по делото за ЖП случая, който лиши 7 човешки живота. 



Становището е на движимостите лица проф. Валери Стоилов от Техническия университет - София и проф. Симеон Нанаиев от ВТУ " Тодор Каблешков " - София.
 Според техния разбор, на база разнообразни замервания и документи техническото положение на цистерната не дава отговор на условията на интернационалния устав за рискови товари. 



На база замервания пък е открито, че дебелината на корпуса на цистерната е по-голяма от градивната
. Това, съгласно проф. Стоилов, се дължи на наслагвания на транспортирани материали. Той бе безапелационен, че при установяването на такива, е наложително да се почистват. 

Самата цистерна е създадена през 1971 година. проф. Стоилов бе безапелационен, че възрастта й не е от голяма важност, а по-скоро техническото положение. 

Адвокатът на единия от упрекнатите за случая машинисти Ивайло Йорданов съобщи, че фирмата транспортьор " Булмаркет " не носи отговорност за положението на цистерните, а единствено за това да се достави товара. По думите му, отговорността е натози, който предава влака за транспорт от рафинерията в Бургас. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР