Пробиотиците съдържат бактерии, за които е известно, че противостоят на

...
Пробиотиците съдържат бактерии, за които е известно, че противостоят на
Коментари Харесай

Пробиотиците може би не са безобидни

Пробиотиците съдържат бактерии, за които е известно, че противостоят на развиването на " неприятни " микроорганизми в червата след антибиотично лекуване. Те се съдържат в редица ферментирали хранителни артикули, като киселото мляко и киселото зеле. Но с цел да принасят изгода, те би трябвало да колонизират дебелото черво .

Ново проучване за първи път открива връзка сред използването на пробиотици, несъразмерното развиване на " потребните " бактерии в тънкото черво и признаци на дезориентация и замъгляване на съзнанието.

Когато лактобацилите са колонизирали тънкото черво, при попадане на захари в него, те ги ферментират и се отделя D-млечна киселина, която в по-големи количества оказва въздействие върху съзнанието, способността да мислим ясно, трансформира чувството за време и предизвиква комплициране. Друг признак е подуването.

 Снимка 372317

В изследването взели присъединяване пациенти, които имали в кръвта си два-три пъти по-голямо количество от веществото, в сравнение с е обикновено. Това водело до замъгляване на съзнанието им в продължение на часове след хранене, а някои от тях даже се наложило да изоставен работа заради тази причина.

Не всички пробиотици водят до положението и не с всеки , който ги приема, се случва това. Но ръководителят на изследването - гастроентерологът Сатиш Рао, счита, че пробиотиците не трябва да се одобряват самодейно и без наставление от доктор. Той споделя, че тези препарати би трябвало да бъдат считани за лекарство, а не за хранителна добавка .

Пациентите в изследването били излекувани благодарение на антибиотици и прекъсване приема на пробиотика и на храни, които съдържат този вид бактерии. Тайната на положителното здраве постоянно се крие в салдото.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР