Пробиотици е названието на полезните бактерии, които естествено населяват червата

...
Пробиотици е названието на полезните бактерии, които естествено населяват червата
Коментари Харесай

4 храни, по-богати на пробиотици от киселото мляко


Пробиотици е названието на потребните бактерии , които естествено обитават червата ни и вземат участие в храносмилането, поддържането на имунитета и други витални процеси.

Като фармацефтичен артикул пробиотиците набират известност като средство за банкет, паралелно с антибиотиците за компенсиране техния разрушителен резултат върху потребната

чревна флора. Истината е, че приемът на пробиотици в никакъв случай не е непотребен, а най-добре би било да се одобряват като част от състава на храната ни.

Има хранителни артикули с високо наличие на пробиотици , които можем да одобряваме постоянно. Те са наложителни за хората с неточен корем, склонни към постоянно отичане на корема, запек

и други храносмилателни проблеми, както и за хората, които желаят да подсилят своята имунна

система
. С тези храни можем да си подсигурим постоянен корем, оптимално деяние на чревния тракт и мощен имунитет.

Безспорно най-популярно измежду храните, богати на пробиотици, е киселото мляко. Списъкът обаче е дълъг.

Топ храни, богати на пробиотици

Високото наличие на пробиотични бактерии в киселото мляко се дължи на процеса на ферментация на лактозата в него. При ферментацията се основават идеални условия за свръхрастеж и развиване на млечнокиселите бактерии от жанр Lactobacillus – съществени представители на пробиотиците в чревната флора. Освен при втасването на киселото мляко обаче ферментация протича при производството и на други артикули и наличието на пробиотици в тях също е доста високо.

Туршии
Киселото зеле и другите зимни туршии са по едно и също време богати и на пробиотици, и на органични киселини, които работят като пребиотици, т.е. подхранват развиването на потребните бактерии. Този смесен състав трансформира туршиите в доста потребна храна за стомаха, червата и имунитета.

Комбуча
Набиращата известност напитка, получена от ферментация на черен или зелен чай, също е извънредно богата на пробиотици.

Прясно сирене
Колкото по-малко модифицирано е сиренето, толкоз по-голямо количество от пробиотиците в състава му са непокътнати. Прясното сирене от краве, овче и козе мляко съдържа огромно количество лактобацили от съвсем всички типове, населяващи чревната флора .

Свързани публикации.. Пробиотиците са положителните бактерии в нашето тяло 0 Лекарства и храни - по какъв начин си взаимодействат? 0 Кои храни водят до отичане на корема? 0

Маслини
Престоялите в саламура маслини също са отличен източник на пробиотици. Саламурата основава подобаващи условия за разгръщане на колониите им. Стига тя да не съдържа консерванти , които обиват и потребните бактерии, маслините може да обезпечават съвсем толкоз пробиотици, колкото и ферментираните храни.

Това са питателните артикули с най-високо естествено наличие на пробиотици. Консумирайте ги постоянно и повишете приема им при лекуване с антибиотици. Това ще ви спести множеството от съпътстващите стомашно-чревни проблеми.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР