Пробиотичните добавки увеличават обема на костите и правят чудеса за

...
Пробиотичните добавки увеличават обема на костите и правят чудеса за
Коментари Харесай

Учени откриха лесен начин за лекуване на остеопорозата

Пробиотичните добавки усилват размера на костите и вършат чудеса за остеопорозата. Това умозаключение беше направено от откриватели от Съединени американски щати.

Пробиотиците, които са известни на всички места по света, могат да повлияят позитивно на размера и образуването на костите, както демонстрират проучванията. Когато лабораторните мишки се лекуват с пробиотичен Lactobacillus rhamnosus GG, който естествено съществува в организма и нормално се намира в червата, това основава верижна реакция, водеща до освобождението на протеин, който е от решаващо значение за костното развиване. Предишни изследвания демонстрират, че пробиотиците могат да оказват помощ да се обезпечи отбрана против загуба на костна минерална компактност, обвързвана с заболявания. Въпреки това, тяхното влияние върху здравето на костите остава необяснено.

И в този момент откривателите в университета " Емори " са потвърдили, че пробиотиците могат да станат по-достъпни и по-често могат да се употребяват за лекуване на огромно многообразие от костни болести, в това число, несъмнено, остеопорозата. В Русия към 5 милиона души страдат от остеопороза и костите им в последна сметка стават доста слаби и нежни. Фрактурите при остеопороза водят до най-сериозните последствия и изключително фрактури на шийката на бедрената кост. В 50% от случаите те водят до трайно увреждане. При дами с остеопороза, изправени пред фрактури на шийката на бедрената кост, вероятността от гибел през годината варира от 15% до 20%, а при мъжете - до 33%.

В множеството случаи пациентите с остеопороза не се лекуват доста дейно заради страничните резултати на медикаментите и високата им цена. Въпреки това до неотдавна механизмът на деяние на пробиотиците върху костта не е прочут. Предполага се, че те биха могли да бъдат опция на медикаментите за остеопороза, само че това не беше доказано с научни средства. И в този момент тези доказателства са факт. Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР