Пробация за една година! Това е наказанието за единствения останал

...
Пробация за една година! Това е наказанието за единствения останал
Коментари Харесай

„Нежен Октопод“ приключва само с една пробация

Пробация за една година! Това е наказването за единствения останал на подсъдимата пейка по делото „ Нежен Октопод " Николай Пиронков, написа „ България Днес ".

 

Темида пожали стилния управител поради проточилия се с години развой. Затова заменя пандиза с по-лекото наказване, поради което наказаният ще тря6ва да се подписва два пъти седмично в районното и да се среща с пробационен чиновник. Това излиза наяве от окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС) по шумния развой. Делото е част от мегаразследването „ Октопод “, което беше разграничено на „ Голям Октопод " - за тежки стопански закононарушения, „ Малък Октопод " - за рекет и насила, и „ Нежен Октопод " - за сводничество и проституция. Като съществени лица в схемата бяха погнати

Бившата барета и екссъветник в ДАНС Алексей Петров, починалия към този момент кримигерой Антон Петров-Хамстера, Мистър България 2003 Мирослав Йончев, 6ратята предприемачи Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовците и други. Срещу тях тегнеха обвинявания за рекет, изнудване, сводничество и така нататък

Както останалите „ Октоподи “, по този начин и „ Нежният " завършва безславно.



Групата е работила от януари 2010г. до май 2012г. Основен обвинен за трафика на хора е Хамстера. Дясна ръка му бил личният му водач Цветко Цветков, помагали Мирослав Йончев, Николай Пиронков и живеещият в Белгия Виктор Иларионов. Петимата набирали дами, които да проституират в България и чужбина. Част от мъжете се сдобили с спомагателни обвинявания за склоняване към проституция - така наречен трафик на хора. 3а заслон на противозаконната активност е употребена стилната организация на Йончев „ Май Ейджънси ". Тарифите на труженичките били сред 600 и 1000 лева, като по- късно са пускани и по-нисък клас девойки за по 400 лева Запознати разкриват, че в каталога се е подвизавала и настояща за времето фолкзвезда. Сред клиентите се срещали политици, телевизионни лица и други известни ВИП-ове със загорели нагони, твърди още прокуратурата.

Девойки се поръчвали през уеб страницата „ Салата Цезар ", където имало техни фотоси.

Разследването  срещу групата се проточва поради правене на техническа експертиза за кодираното наличие в компютъра на Мисис България Свят 2008. На нея й била поверена ролята на маман - да набира девойки и платежоспособни клиенти. Моделката се трансформира в един от главните очевидци по делото. През 2015 година спецсъдът приключва делото против Хамстера, Цветков и Йончев за сводничество. Причината е законовата корекция против постепенно правораздаване, която работи към оня миг. Тримата желаят прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда, защото са следствени повече от 2 година, само че държавното обвиняване не съумява да съблюдава периода. Така на пангара остават единствени Пиронков и Иларионов.

През 2016 година спецсъдът оправдава Пиронков за присъединяване в сутеньорската тайфа

и че е склонил моделката към разврат. Иларионов също е упрекнат за отговорен, че е склонявал девойки  към проституция. Според обвиняването той се присъединил в схемата през 2012г., когато приел 4 българки в Антверпен, където трябвало да заработват на витрина. През 2021 година втора- та инстанция анулира присъдата и признава Пиронков за отговорен за присъединяване в тайфа. Дава му 1 година пробация и го оневинява по другото обвиняване за трафик на хора. Решението идва след ново съде6но разследване и преразпит на четири от свидетелките. Апелативните спецмагистрати откриват, че сътрудниците им от спецсъда са подходили незадълбочено при събирането и разбора на доказателствата, което граничи с липса на претекстове, Върховните съдии от своя страна хвалят апелативните, че са изследвали несъгласията в свидетелските показания и са се обосновали на чии думи се доверяват. Пиронков се жалва, че за присъдата си съдиите са се позовали на разпита на неизвестен очевидец номер 5, който е приказвал по мегаразследването, преди то да бъде разграничено. Темида му отвръща, че това не е проблем. Посечени са и недоволствата на стилния управител, че от участник в група обвиняванията му са преформулирани в незаконен сговор дружно с Мирослав Йончев. Дори и по този начин, за съда е задоволително да има единодушие на най-малко две лица за осъществяване на минимум две закононарушения. Пиронков желае връщане на делото, само че мераците му са попарени. В правосъдната зала той се кълне, че няма нищо общо с разкритата незаконна активност и не познава забележителна част от упрекнатите. Малко откакто печели борбата с Темида, Хамстера умира при офроуд злополука в Рила.

Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и Кирил Топалов бяха дефинитивно оневинени по мегапроцеса „ Октопод " ,

откакто прокуратурата не стачкува оправдателните им присъди на втора инстанция. Марчело Джотолов и Янко Попов получиха условни присъди за изнудвана на служител на реда. Обвиненията против Дембовците за източване на „ Кремиковци " и пране на пари бяха свалени заради липса  на доказателства, а по-късно братята осъдиха България в Страсбург за 80 хиляди евро поради унизително отношение при ареста, когато бяха изкарани по бели гащи. За бруталните арести при „ Октопода " прокуратурата е наказана де заплати общо над 100 хиляди лв. компенсации. Освен това за конфискувана документи и компютри, довели до преустановяване на активността една от компаниите осъди държавното обвиняване за 1,8 млн. лева.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР