Пробация и 5000 лева глоба е наказанието на мъж, нарушил

...
Пробация и 5000 лева глоба е наказанието на мъж, нарушил
Коментари Харесай

Млад мъж наруши карантината, споразумя се с прокуратурата и се размина с пробация и 5000 лв. глоба

 Пробация и 5000 лв. санкция е наказването на мъж, нарушил карантинните ограничения след завръщане от чужбина, по утвърдено съглашение на Районната прокуратура в Разград, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

27-годишният Адем В. ще търпи пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес за период от 6 месеца с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично и ще се  среща от време на време с пробационен чиновник през същия интервал. Наказанието дружно с избраната санкция от 5000 лв. приетият за отговорен за нарушение на карантинните ограничения по време на пандемията от COVID-19 получи, откакто подписа съглашение с Районната прокуратура в Разград, което съдът е одобрил като непротиворечащо на закона и морала.

Срещу 27-годишния мъж било формирано бързо произвеждане по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс. Адем се завърнал от чужбина и бил подложен под карантина с наставление на РЗИ в Русе на посочен от него адрес в разградското село Голям Поровец. При инспекция било открито, че мъжът се е отклонил от адреса, посочен за обществена изолираност.

Пред прокуратурата обвиненият признал виновността си и заявил, че се отхвърля от разглеждане на делото против него по общия ред, като сключил съглашение и приел да търпи наложеното наказване, както и да заплати избраната му санкция от 5000 лв..

Споразумението било утвърдено с определение на Разградския областен съд. То е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР