Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП

Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП ...

Тихомир послъга на КПП-то, сега си плаща с пробация.

Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП при напускане на областен град, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Шумен, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Наказание "Пробация“ за срок от осем месеца с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок, ще търпи 35-годишният Тихомир И. Това се случва, след  като обвиняемият за деклариране на неверни обстоятелства за неотложността на пътуването си  преминал през КПП по време на извънредното положение заради пандемията с COVID-19 е сключил споразумение с Районната прокуратура в Шумен, което днес е било одобрено от Шуменския районен съд.

Престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено на 10 април тази година. На изградения КПП в шуменския квартал "Дивдядово“ Тихомир попълнил декларация, в която удостоверил неверни обстоятелства – че отива на работа в Шумен. Това е било разкрито и той е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

Определението, с което е било одобрено споразумението, е окончателно и влиза в сила веднага.

Източник: varna24.bg