Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП

...
Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП
Коментари Харесай

Тихомир послъга на КПП-то, сега си плаща с пробация

 Пробация е наказването на обвинен, заявил погрешни условия пред контролно-пропусквателен пункт при овакантяване на регионален град, след утвърдено от съда съглашение с Районната прокуратура в Шумен, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Наказание " Пробация “ за период от осем месеца с две пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и наложителни срещи с пробационен чиновник за същия период, ще търпи 35-годишният Тихомир И. Това се случва, след  като обвиненият за обявление на погрешни условия за неотложността на пътуването си  минал през контролно-пропусквателен пункт по време на изключителното състояние поради пандемията с COVID-19 е сключил съглашение с Районната прокуратура в Шумен, което през днешния ден е било утвърдено от Шуменския областен съд.

Престъплението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс е осъществено на 10 април тази година. На построения контролно-пропусквателен пункт в шуменския квартал " Дивдядово “ Тихомир попълнил декларация, в която удостоверил погрешни условия – че отива на работа в Шумен. Това е било разкрито и той е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Определението, с което е било утвърдено съглашението, е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР