Проба от замразени пилешки крилца, внесени в южния китайски град

...
Проба от замразени пилешки крилца, внесени в южния китайски град
Коментари Харесай

Китайско пристанище предупреждава за коронавирус в бразилски пилешки крилца

Проба от замразени пилешки крилца, импортирани в южния китайски град Шенжен от Бразилия , е позитивно тествана за ковид , заяви градското държавно управление в четвъртък, като изрази опасения, че нечистите хранителни колета могат да причинят нови огнища, оповестява " Ройтерс ".

Местните центрове за надзор на заболявания тестваха повърхностна проба, взета от пилешките крилца , като част от рутинните прегледи, извършени върху вноса на месо и морски блага от юни, когато ново огнище в Пекин бе обвързвано с градски хранителен център на едро.

Откритието пристигна откакто следи от ковид , който предизвиква COVID-19, са открити върху опаковките на замразени скариди от Еквадор . Китай ускорява инспекциите на пристанищата на фона на опасенията по отношение на вноса на храни .

Здравните управляващи в Шенжен наблюдават и тестват всички, които може да са в контакт с евентуално нечисти хранителни артикули, всички резултати са негативни, се споделя в известието на града.

Бразилското посолство в Пекин не отговори на искане за коментар. " Трудно е да се каже на кой стадий замразеното пиле се е заразило ", съобщи китайски представител на бразилски експортьор на месо.

Щабът за предварителна защита и надзор на епидемиите в Шенжен съобщи, че обществеността би трябвало да предприеме защитни ограничения за понижаване на рисковете от заразяване от вносно месо и морски блага .

В допълнение към инспекцията на всички контейнери за месо и морски блага , които влизат в огромни пристанища през последните месеци, Китай от средата на юни спря импорт на месо от друг генезис, в това число Бразилия.

Ли Фенгкин, който управлява лаборатория по микробиология в Китайския народен център за оценка на риска и сигурност на храните, съобщи пред кореспонденти през юни, че опцията за нечиста замразена храна, причиняваща нови инфекции, не може да бъде изключена .

Вирусите могат да оцелеят до две години при температури от минус 20 градуса по Целзий, само че учените настояват, че към този момент няма безапелационни доказателства , че коронавирусът, който предизвиква COVID-19, може да се популяризира посредством замразена храна .
 Откриха ковид по опаковки на замразени морски блага в Китай
Откриха ковид по опаковки на замразени морски блага в Китай

Пратката е импорт, съхранявана хладилни хранилища и не е влизала на китайския пазар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР