Призьорите в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата -

...
Призьорите в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата -
Коментари Харесай

Победителите в плувния маратон Галата-Варна делят 6800 лева

Призьорите в 79-ото издание на интернационалния плувен маратон Галата - Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лв., оповестиха от плувния състезателен клуб " Черно море ", който е един от съорганизаторите на конкуренцията.

Най-старото плувно съревнование в България тази година е част от самодейността " Варна - Европейски град на спорта 2019 " и ще се организира на 4 август. Събитието е под патронажа на на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Организатори на маратона са Военноморските сили на Република България, община Варна и спортният клуб. В 79-ия интернационален плувен маратон нос Галата - Буна могат да вземат участие жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени през 2007 година и по-големи.

Всички, искащи да вземат присъединяване в преплуването, би трябвало да се явят на 4 август в 6.30 часа на Морска гара - Варна. Необходимо е участниците да си носят подобаващи чанти, сакове, торби за прибиране на персоналните движимости.

Записването ще продължи от 6.30 тъкмо до 8.30 часа. В 8.30 часа записването дефинитивно се приключва, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат позволени до присъединяване, прецизират уредниците. В 9.00 часа корабите, обслужващи маратона, ще отплават от Морска гара.

Разстоянието по права линия от нос Галата до Буна 2 е към 4500 метра. Стартът на преплуването ще бъде даден в 9.30 часа, като състезателите би трябвало да се наредят в една редица във водата, еднообразно отдалечени от брега.

В деня на провеждането на маратона на сборния пункт на Морска гара - Варна, всеки записал се участник би трябвало да носи следните документи - персонална карта, декларация по пример, подписана персонално от участника, а за лица до 18 години подписана и от родител, и уверение за предсъстезателен медицински обзор. Таксата за присъединяване е 10 лв..

Победителите - мъж и жена, получават парични награди от по: I място - 1000 лева.; II място - 700 лева.; III място - 500 лева.; IV място - 400 лева.; V място - 300 лева.; VI място - 200 лева

С парични награди се отличават и най-добре показали се: варненец, мъж и жена - по 100 лева Тази година те получават още една огромна изненада - командировка за сметка на община Варна, за присъединяване в плувния маратон от 29 август до 1 септември в Дордрехт, Холандия.

200 лева е бонусът за плувец с увреждания, толкоз получава и плувецът, записал най-вече участия в маратона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР