Призьорите от България в смесените отборни състезания на Младежките олимпийски

...
Призьорите от България в смесените отборни състезания на Младежките олимпийски
Коментари Харесай

Призьорите ни в отборните състезания на Младежките олимпийски игри също ще получат премии

Призьорите от България в смесените отборни надпревари на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес също ще получат награди от Министерството на спорта. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев в профила си във " Facebook ".

Българските спортисти записаха най-хубавото си показване на младежка Олимпиада, като завоюваха 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала, от които четири оценки (3 златни и 1 сребърно) в смесени отборни надпревари с спортисти от други националности.

" Новата вълна спортисти в българския спорт настава:) Завършиха най-успешните за България Младежки олимпийски игри! Българските спортисти заслужават единствено суперлативи за представянето си в Буенос Айрес. В Аржентина изпратихме 24 спортиста, които се състезаваха в 14 типа спорт и завоюваха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Толкова, колкото от всички юношески игри извършени досега. И с цел да са напълно ясни нещата е належащо да се знае, че квотите за присъединяване в тези олимпийски игри се печелят надалеч по-трудно от тези за същинската Олимпиада ", написа Красен Кралев.

" За призьорите в самостоятелните надпревари са планувани награди по " Инструкция за награждаване на спортисти с парични средства от министерството на младежта и спорта за реализирани през 2018 година призови класирания на международни и европейски шампионати за мъже и дами и летни юношески олимпийски игри ".

Поради изключителното показване обаче, за " Постигнати изключителни спортни резултати, които утвърждават престижа на българския спорт в международен мащаб и издигат престижа на Република България ", наградите за медалистите ще бъдат увеличени, като такива ще получат и тези, взели оценки в отборните надпревари. Медалистите в самостоятелните надпревари ще получат по 15 000 лева за извоюван орден, а оценките извоювани в отборните смесени надпревари с спортисти от разнообразни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лева ", написа Кралев.

Шампиони за България станаха лекоатлетката Александра Начева на троен скок и акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов и състезателят на мятане чук Валентин Андреев в леката атлетика, а с бронз се окичиха Галя Шатова във повдигането на тежести и Едмонд Назарян в битката.

В отборните смесени надпревари с спортисти от разнообразни националности трофеи взеха още стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, а Адриан Андреев заслужи сребро на двойки в тениса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР