Призрачни кораби в съвремието ни, които остават загадка. Кораби-призраци се

...
Призрачни кораби в съвремието ни, които остават загадка. Кораби-призраци се
Коментари Харесай

Призрачни кораби в съвремието ни, които остават загадка




Призрачни кораби в съвремието ни, които остават мистерия. Кораби-призраци се употребява за изоставени кораби, които се носят в океана сами, защото на тях няма нито един член на екипажа. Съдбата на изчезналите хора остава незнайна. Ако по-рано, това би могло да се припише на пиратска офанзива или зараза от заболявания, то през 21 век изоставените кораби с изчезнали без диря хора, повдигат доста повече въпроси (Zona666.com). Яхтата „ Нина “ На 29 май 2013 година, яхтата “Нина ” с шест индивида на борда, отплава от брега на Нова Зеландия в Сидни, Австралия (Australia). На 4 юни, яхтата попада в мощна стихия, само че съумяла да й устои. След като бурята утихнала, капитанът изпратил текстово известие за урагана от телефона си.



Това било последното нещо, което пристигнало от „ Нина “. Веднага по-късно, цялата връзка с яхтата била прекратена. Никой от екипажа не отговарял на телефонните позвънявания. Роднините на хората на яхтата изчакали още 10 дни, с вяра да се появят. След това се обърнали към управляващите за помощ. Екипи за търсене и спасители тръгнали в търсене на яхтата. За месец прегледали над 750 000 квадратни морски благи от Тихия океан в региона, където “Нина ” можела да бъде, само че не намерили нищо. Включително остатъци от яхтата или други неща, които биха посочили, че тя е потънала. През октомври същата година, на мътни сателитни фотоси в океана, покрай брега на Нова Зеландия, видели плаваща яхта, външно сходна на „ Нина ”. Когато фотосите били показани на близки на изчезналите, те удостоверили, че тази яхта е доста сходна на „ Нина ”, по дължина и такелаж. „ Нина “ обаче по този начин и не е открита, а ориста на шестимата души от екипажа й към момента не е известна. Роднини на изчезналите до последно мислели, че екипажът е жив. Загубили са единствено средствата за връзка и ръководството на яхтата. Но, шест години по-късно, те към момента липсват … Четете още: Странен град – фантом се появи на китайско езеро (видео) Празната рибарска баржа На 9 ноември 2008 година, наоколо до Кирибати, е открит огромен тайвански рибарски транспортен съд, наименуван „ Tai Ching 21 “. Корабът изглеждал ръждясъл и изцяло запустял, а на него липсвали три лодки.



Както се оказва, на този транспортен съд е имало 29 риболовци, само че задълбоченото търсене на разстояние от 21 хиляди квадратни морски благи не дало резултат. Нито лодките, нито живи хора или тела на починали били открити. Последното лъчение от кораба било на 28 октомври. Kaz 11 През 2007 година, на северния бряг на Австралия, на 88 благи от брега, е открит дребен катамаран “Kaz 11 ”. Двигателят към момента работил. В кабината, масата била сервирана за вечеря, само че никой от тримата членове на екипажа не бил на борда.



Радиото на яхтата било изправно, както и бордовия компютър. Едно от платната било раздрано, само че другите били в съвършен тип. На борда са открити и избавителните жилетки. Според проверяващите, тримата мъже, които били на тази яхта, изчезнали в резултат на случай. Един от тях паднал зад борда, а останалите се пробвали да го извадят, само че не съумели. Паднали и те. Как са се удавили и тримата, и са изчезнали безследно, следователите нямат пояснение. High Aim 6 През 2003 година, риболовният транспортен съд “High Aim 6 ” е открит зарязан, в същите австралийски води. На борда е трябвало да са няколко души, само че в последна сметка, нито един от тях не е открит – нито жив, нито мъртъв.



Екипи от спасители претърсили към 7 300 морски благи, само че не намерили следи. По-късно, полицията записва позвъняване от телефона на капитана на кораба, само че се оказва, че този телефон по някакъв метод е попаднал в гражданин на Индонезия (Indonesia). Когато бил арестуван, той можел единствено да заяви, че притежателят на този телефон е умрял. Но, по някаква причина, той или не е разкрил никакви детайлности за случая, или по незнайни аргументи, информацията не е попаднала в пресата.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР