„Призрачната линия на Пловдив”, „Фантомът от градския транспорт” – това

...
„Призрачната линия на Пловдив”, „Фантомът от градския транспорт” – това
Коментари Харесай

„Фантомът” от градския транспорт в Пловдив се движи на 90 мин., от 1 юли сменят превозвача му

„ Призрачната линия на Пловдив”, „ Фантомът от градския транспорт” – това са все названия, с които пасажерите под тепетата назовават линия 10, която преди години бе една от най-използваните. С течение на времето обаче тя от ден на ден се „ разрежда”, като за нея хората приказват доста, само че рядко я виждат.

Читател на TrafficNews още веднъж алармира, чеситуацията с автобусната линия вместо да се усъвършенства, тава все по-зле.

„ В продължение на дни обслужването по линия 10 продължава да се утежнява, като от 4 коли, въпреки че по разписание би трябвало да са 5, понижиха се на 3. Това значи, че времетраенето на " фрапантните " 50 минути може да се усили на час и половина. Искам попитам притежателя на компания " Хеброс бус " - като сте в по този начин наречения банкрут, за какво не си дадете всички линии на другите превозвачи или не дадете компанията ви на някой от тях да я купи, както стана с компаниите " КЗТ Златанови " и " Меритранс ", купени от " Автобусни транспорти - Пловдив "? Искам да кажа и на Общината да върне постоянните написания, тъй като хората към този момент не устоят да чакат по 1 час автобус”, написа нашият четец. Според него има и различен вид - Общината да си вземе линията и да я вкара в новосъздаденото общинско сдружение по превоз.

От ОКТ обявиха, че също вършат инспекция на линията поради разредените курсове и ще последват наказания. Директорът на предприятието Георги Стоилов сподели, че решението за прехвърлянето на линията ще бъде взето другата седмица, а новият транспортьор ще стартира да я извършва от 1 юли. Макар да не е взето решения коя компания ще я обслужва, най-вероятно това ще е през една от трите компании на Петков Ангелов.

Припомняме, че точно поради линия 10 Общинският съвет взе решение, с което да се поправят договорите с превозвачите. Така при единодушие от всички в консорциума една линия може да се дава на други превозвачи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР