Призоваваме ви да реагирате категорично срещу прокремълското поведение на президента

...
Призоваваме ви да реагирате категорично срещу прокремълското поведение на президента
Коментари Харесай

Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ до партиите: Реагирайте срещу прокремълското поведение на Радев

Призоваваме ви да реагирате изрично против прокремълското държание на президента Радев. Не ставайте с мълчанието си съучастници на съучастника, който обществено се подиграва с безсилието ви да образувате евроатлантическо болшинство. Това се споделя в послание на Сдружението „ Достойнство, отговорност, морал “ до управленията на политическите партии, които са заявили позиция против кремълската експанзия против Украйна.

Повече от година украинският народ оказва героична опозиция против бруталната експанзия на режима на един луд деспот, упрекнат от Международния углавен съд за осъществяване на военни закононарушения. В непосредствена непосредственост до нашата граница, незаконният кремълски режим атакува една суверенна страна, мазета и осакати над 100 хиляди мирни украински жители, и прокуди над четири милиона, най-вече дами, деца и възрастни хора от домовете им. Вероломното навлизане в една суверенна прилежаща страна в центъра на Европа няма аналог от Втората международна война до през днешния ден, декларират от сдружението.

Правото на по-голямата страна да погазва интернационалното право е рисков казус, който е директна опасност за националната сигурност на нашата страна, която е в непосредствена непосредственост с агресора. Нещо повече - България е оповестена за вражеска страна от режима в Кремъл. На тъй наречените „ миротворци “, които ни приканват за неутралитет, би трябвало да напомним, че опитите за мир с Хитлер възпламениха Втората международна война, а мирът беше реализиран след неговия погром. Историческият опит демонстрира, че компромисите с терористи и насилници единствено ги окуражават за нови експанзии и са обречени на неуспех.

Има една формула за мир и тя е безусловната победа на Украйна против агресора. Ако през днешния ден ние не подкрепим с оръжие Украйна, чиито войни проливат кръвта си освен за своята независимост, а и за нас и за всички европейци, на следващия ден може да ни се наложи да проливаме кръв на наша територия.

В този смисъл изказването на Румен Радев, че той и неговото държавно управление няма да дават военна помощ на Украйна е в прорез с българския народен интерес. Това изказване е в несъгласие с решението на Народното събрание. С това свое изказване той става съизвършител на режима на Путин.

Призоваваме ви да реагирате изрично против прокремълското държание на президента Радев. Не ставайте с мълчанието си съучастници на съучастника, който обществено се подиграва с безсилието ви да образувате евроатлантическо болшинство. Политиката на предизборно снишаван, следизборно ослушване и на слагане на дребните партийни сметки над националните цели, е опасност за националната ни сигурност и парламентарната система. Тази политика ни дискредитира пред нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, като двойни играчи, показват от сдружението.

С неналичието на ваша твърда позиция като водачи на партиите, които съставляват евроатлантическото болшинство на българските гласоподаватели, вие предоставяте служебно властта в ръцете на една прокремълска клика.

Заемете ясна позиция за неотложно даване на несимволична военна помощ и за пряк експорт на оръжие за Украйна, декларират още от сдружението „ Достойнство, отговорност, морал “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР