Призоваваме Путин да спре войната в Украйна и да се

...
Призоваваме Путин да спре войната в Украйна и да се
Коментари Харесай

Столтенберг: Ситуацията в Украйна ще се влоши

Призоваваме Путин да спре войната в Украйна и да се ангажира с същинска дипломация, добави още генералният секретар на НАТО
„ Това е война на Путин, планувана от него, ориентирана към мирна страна. Призоваваме Путин да спре войната и да изтегли всичките си сили от Украйна без условия. Да се ангажира с същинска дипломация “, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след съвещанието на министрите на външните работи на Алианса.

Той предизвести, че съветските въоръжени сили не престават офанзивите с тежко въоръжение из цялата страна, а в идващите дни „ нещата ще се влошат – с повече гибел, страдалчество и опустошение “.

„ Предупреждавахме месеци наред, че задачата на Путин е да нападне Украйна, опитвахме да намерим дипломатическо решение “, добави Столтебнерг и съобщи, че Русия „ заплаща висока цена “.

„ Президентът Путин не можа да ни раздели, даже сме по-обединени. В отговор на съветската експанзия ускоряваме координацията си с Финландия и Швеция “, разясни още той.

Столтенберг още веднъж съобщи, че НАТО не е част от спора сред Русия и Украйна, само че „ би трябвало да подсигуряваме, че спорът няма да се популяризира отвън териториите на Украйна, тъй като ще аргументи още човешко страдалчество “.

Той уточни, че Алиансът ще прегледа последствията от спора в Украйна за евроатлантическата сигурност.

„ НАТО се съгласи, че в небето на Украйна не би трябвало да има самолети на Алианса. НАТО приветства също напъните за основаване на филантропични коридори за евакуиране на жителите и доставка на филантропична помощ за Украйна. “, съобщи генералният секретар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР