Призоваваме гражданите, които почистват около домовете, гаражите или офисите си,

...
Призоваваме гражданите, които почистват около домовете, гаражите или офисите си,
Коментари Харесай

Чистота: 40 см сняг в Пловдив, всички улици са проходими при зимни условия

" Призоваваме жителите, които почистват към домовете, гаражите или офисите си, да не изхвърлят снега върху пътното платно, а да го събират на купчини върху тротоарите, с цел да можем да го извозим и да предотвратим заледяването на пътни сектори при минусовите температури ", съобщи шефът на общинското дружество Иван Стоянов. 
Със съдействието на Пътна полиция от рано сутринта екипи на " Чистота " с вишка отстраняват рискови ледени висулки от подлеза на ул. " Гладстон ", Тунела, Железния мост и други пътни уреди в града. Сигнали могат да се подават на тел. 032 675 817, само че от предприятието припомнят, че снегопочистването и премахването на висулки от частни парцели е обвързване на притежателите.
По думите на Иван Стоянов, за 36 часа непрекъснат снеговалеж по данни на синоптиците в Пловдив се е образувала към 40 сантиметра снежна завивка. През цялото време работиха 26 разпръсквача на сол и калциев хлорид, 55 снегорина, 6 мултифункционални машини за велоалеите и пешеходните зони, а тази нощ към почистването бяха включени и 6 роторни снегорина във всички региони на града. 
След прекъсването на снега тази заран всички улици са проходими при зимни условия, градският превоз се движи обикновено, към 400 служителки ръчен труд разчистват снега по спирки, подлези и тротоари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР