Призовавам в поредния ден на протести гражданите да запазят самообладание,

...
Призовавам в поредния ден на протести гражданите да запазят самообладание,
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Фалшивите новини могат да окървяват един протест

Призовавам в следващия ден на митинги жителите да запазят хладнокръвие, да не се поддават на провокации. Вчера сами видяхте, че всичко може да протече спокойно и безшумно. Имаше дребни произшествия, само че по тази причина не можем да обвиним всички присъстващи на митинга, макар че имаше потърпевши служители на реда. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов на брифинг преди следващия митинг довечера в София.

Той прикани към протестиращите и служителите на реда е да бъдат виновни " Не се поддавайте на страстта и адреналина. Самите хора, участващи в митинга неведнъж ни търсеха и споделиха, че има провокатори и че има хора на митинга, които не желаят да бъдат там . Това значи, че всички дружно, когато гледаме и вървим в една посока, можем. Всички имат право да стачкуват, само че дано това да става по законния метод. Полицаите, които охраняват митингите не са ви зложелател. Всички обвинявания към тях са безпочвени, те са там да се грижат за вашата сигурност и не са отдушник на вашите страсти. Боли ме за сътрудниците като чета какви неща пишат за тях, сподели Иванов.

Главният секретар съобщи, че органите на реда не могат да се пернат и по този метод да оставят българските институции, не подвластно кои са те, без защита .

„ Не може те да се приберат, да оставим хората да правят безнаказано погроми, това на никое място не се позволява по света и не е вярно. България не прави изключение, акцентира Иванов. Няма неоснователно служителите на реда да се намесват, безапелационен е той. Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и бутилки, за какво? Бъдете виновни “, прикани още веднъж Ивайло Иванов.

Той поздрави за алпинистките умения на момичето, което изкачи постройката на някогашния Партиен дом. Но предизвести: " Ами в случай че беше паднала? Тогава щяха да обвинят служителите на реда къда са. Когато потегли да слиза, хората отидоха при нея, тъй като помислиха, че ще я арестуваме ".

Ивайло Иванов
сигнализира, че подправените вести могат да окървяват един митинг. Той засяга тиражираната информация, че пребит и арестуван от полицията юноша е умрял. " Вие медиите и обществените мрежи сте най-силното оръжие, което въздейства на хората ", изясни основният секретар.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР